Svesketærte

Svesketærte

1 stk.

Ingredienser

  • 3 plader butterdej
  • ca. 300 g svesker uden sten
  • 1½ dl vand
  • 50 g sukker
  • ½ dl rom
  • en strimmel limeskal
  • 1 spsk. pulver til kagecreme
  • perlemelis til drys

  1. Tø dejen op, og læg 2 af pladerne ovenpå hinanden. Rul dem ud til et kvadrat, dækdejen til, og lad den hvile i ca. 10 min. Detgør den mindre tilbøjelig til at trække sigsammen under bagningen. Læg den i en 20 x20 cm form.
  2. Giv sveskerne et kort opkog i vand medsukker, rom og lime (5-10 min.). Si vædenfra. Køl sveskerne af, og kog væden ind tilsirup.
  3. Drys cremepulveret oven på tærtedejen iformen, og dæk den med svesker. Rul restenaf dejen ud til et kvadrat, og skær den i 2-3cm brede strimler. Flet dem som låg, og trykdem omhyggeligt til i enderne.
  4. Dryp siruppen over tærten, drys med perlemelis,og bag tærten ved 175 gr. i ca. 50min. Server kagen lun eller afkølet.