Svinefilet bagt med kartoffelpanade og rodfrugtsalat

Svinefilet bagt med kartoffelpanade og rodfrugtsalat

Lækker svinefilet bagt i ovnen sammen revne kartofler - kartoffelpanaden er en slags 'kæmpe' rösti, der bages i ovnen sammen med kødet. Nemt og super lækkert!

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stegetid: ca. 45 min.
  • Kødet er fryse-egnet
  • 750 g svinefilet (svinekam uden svær)
  • 1 spsk smør + 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 750 g kartofler (skrællede, groftrevne)
  • ½ dl olivenolie
  • Rå rodfrugtsalat med sennepsdressing:
  • 250 g rødbede (skrællet, groftrevet)
  • 250 g knoldselleri (skrællet, groftrevet)
  • 2 spsk grov dijonsennep
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • Tilbehør: grøn salat

  1. Dup kødet med køkkenrulle, brun det på en pande i smør og olie og krydr med salt og peber.
  2. Bland kartofler med olie og krydr med salt og peber. Læghalvdelen på bagepapir i et ovnfast fad. Læg det brunede stykke kød ovenpå og tryk resten af kartoflerne i et jævnt lag omkring kødet.
  3. Stilfadet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Ved brug af stegetermometersteges, til centrumtemperaturen er 65 grader.Lad stegen hvile i ca. 10 min. og skær den i skiver.
  4. Salat:
  5. Bland de revne grønsager med en dressingaf sennep, fløde ogeddike. Smag salaten til med salt.
  6. Servérsvinefilet med kartoffelpanade, rå salat og evt. grøn salat.