Svinefilet med spinatkartofler

Svinefilet med spinatkartofler

(4 pers)

Ingredienser

  • Svinefilet:
  • 8 tynde skiver lufttørret skinke
  • 1 kg svinefilet
  • kødsnor
  • 1 bundt timian
  • salt og peber
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • Spinatkartofler:
  • 800 g små nye kartofler
  • 50 g små spæde spinatblade
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 3 dl cremefraiche 9 %
  • 1½ spsk. grov sennep
  • salt og peber
  • Salat:
  • 100 g cherrytomater
  • 1 romainesalat
  • 1 håndfuld spæde spinatblade
  • 1 håndfuld timianblade

  1. Vikl skinken om kødet, ogsnør med kødsnor. Sæt timiankvistefast under snoren, ogkrydr med salt og peber. Brunkødet af på alle sider i oliepå panden, og læg fileten i etovnfast fad midt i en kold ovn.Tænd ovnen på 160 gr., oglad kødet stege i ca. 25 min.,eller til det har en centrumtemperaturpå 60 gr.
  2. Kog kartoflerne næstenmøre i ca. 8 min. i saltet vand,og lad dem trække under låg ica. 7 min. Hak spinatbladenegroft med en skarp kniv.
  3. Rør mayonnaise, cremefraiche,sennep, salt og pebersammen. Vend spinaten i, ogsmag til med salt og peber.Halver kartoflerne, og venddem i spinatcremen.
  4. Halver tomaterne, og riveller skær salaten i mindrestykker. Bland salaten medtomater, spinat og timian.
  5. Server fileten skåret itynde skiver med de cremedespinatkartofler og salat somtilbehør.