Sydfynsk æblekage a la Lagkagehuset
Lagkagehusets æblekage er den bedste, der findes. Vi har allerede bagt den flere gange, og den skuffer aldrig. Kagen holder sig fint i flere dage, hvis den opbevares i en beholder med låg.
Æblekage til 8-10 pers.
Total:50 minutter
Ingredienser
- Råmasse:
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 3 æg
- 150 g mel
- 30 g maizena
- 3 tsk. bagepulver
- Korn fra 2 vaniljestænger
- Smuldredej til bund og top:
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 80 g mel
- ½ tsk. bagepulver
- Fyld:
- 1 spsk. kanel
- 2 store æbler
Sådan bager du æblekage
- 1. Tænd ovnen på 170 grader.
- 2. Råmasse: Rør smør og sukker godt sammen. Kom æggene i ét ad gangen, mens der røres. Tilsæt mel, maizena, bagepulver og vaniljekorn, og rør massen godt igennem.
- 3. Bland ingredienserne sammen til en smuldredej.
- 4. Kom halvdelen af smuldredejen i bunden af en smurt springform på ca. 22 cm diameter. Hæld råmassen i formen, og drys med kanel.
- 5. Skær æblerne i både, og læg dem oven på råmassen. Drys resten af smuldredejen over.
- 6. Bag kagen i 30-40 min. Afkøl kagen en smule, inden den serveres med cremefraiche eller vaniljeis.
PRØV OGSÅ:Lagkagehusets drømmekage