Syltede græskar med skalotteløg og ahornsirup

Syltede græskar med skalotteløg og ahornsirup

1 glas

Ingredienser

  • Forlage:
  • l kogt koldt vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl eddike
  • 200 g græskarkød skåret i stænger
  • 250 g små skalotteløg
  • Syltelage:
  • 2 dl hvidvinseddike
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 dl ahornsirup
  • 50 g sukker
  • 2 spsk. friskrevet peberrod

  1. Bland forlagen, og læg græskarstængerne heri, lad dem stå tildækket køligt et døgn. Hæld forlagen fra og kasser den.
  2. Pil løgene.
  3. Kog eddike, salt, sirup og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Kom peberrod, græskar og løg i lagen, og kog det hele sammen 8 min. Kom løg og lage i et rent og skoldet glas. Luk glasset til. Opbevares mørkt og køligt.