Syltede græskar
Syltede græskar smager dejligt til steg og på smørrebrød.
Syltede græskar til 2 personer
Total:25 minutter
Ingredienser
- Syltede græskar
- 1 kg græskar (skåret i 5 cm lange stykker)
- 2 1/2 dl eddike
- 500 g sukker
- 1 stang vanilje
Sådan laver du syltede græskar
- 1. Skræl 1 græskar og skær det i 5 cm lange stykker. Læg dem i en skål, hæld kogt, koldt vand over og lad dem trække til næste dag.
- 2. Tør græskarrene og vej dem. Beregn pr. kg græskar: 2 1/2 dl eddike, 500 g sukker og 1 stang vanilje.
- 3. Bland eddike, sukker og den flækkede vaniljestang og bring det i kog.
- 4. Kom græskarstykkerne i den kogende lage og lad dem koge 15-20 min. – til de er klare.
- 5. Kom dem derefter i rengjorte glas. Kog lagen op, skum den og hæld den over.
- 6. Luk glassene til og opbevar dem mørkt og køligt.