Syltede græskar

Syltede græskar

Syltede græskar smager dejligt til steg og på smørrebrød.

Syltede græskar til 2 personer

Total:25 minutter

Ingredienser

  • Syltede græskar
  • 1 kg græskar (skåret i 5 cm lange stykker)
  • 2 1/2 dl eddike
  • 500 g sukker
  • 1 stang vanilje

Sådan laver du syltede græskar

  1. 1. Skræl 1 græskar og skær det i 5 cm lange stykker. Læg dem i en skål, hæld kogt, koldt vand over og lad dem trække til næste dag.
  2. 2. Tør græskarrene og vej dem. Beregn pr. kg græskar: 2 1/2 dl eddike, 500 g sukker og 1 stang vanilje.
  3. 3. Bland eddike, sukker og den flækkede vaniljestang og bring det i kog.
  4. 4. Kom græskarstykkerne i den kogende lage og lad dem koge 15-20 min. – til de er klare.
  5. 5. Kom dem derefter i rengjorte glas. Kog lagen op, skum den og hæld den over.
  6. 6. Luk glassene til og opbevar dem mørkt og køligt.

Tip

Erstat evt. vanilje med ingefær.