Syltede ingefærgræskar
1 glas
Ingredienser
- 500 g græskarkød
- Forlage:
- l kogt koldt vand
- 2 tsk. salt
- 1 dl eddike
- Syltelage:
- 2 dl vand
- 150 g sukker
- 1 dl lys sirup
- saften af 1 appelsin
- 2 spsk. sennepsfrø
- 50 g skrællet ingefærknold,
- skåret i tynde flager
- Skær græskarkødet i 1 x 1 cm tern. Bland forlagen, og hæld den over. Lad det stå køligt og tildækket natten over. Si forlagen fra og kasser den.
- Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde, og kog det op. Kom græskarternene i, og kog dem ca. 10 min. Tag græskarternene op med en hulske, og læg dem i rene og skoldede glas.
- Kog syltelagen lidt ind, til der dannes seje bobler. Skum af. Hæld den varme lage over græskarternene. Læg en omvendt underkop eller lign. over, til alle ternene holdes under lagen.
- Luk glasset til, og opbevar det mørkt og køligt.