Syltede ingefærgræskar

Syltede ingefærgræskar

1 glas

Ingredienser

  • 500 g græskarkød
  • Forlage:
  • l kogt koldt vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl eddike
  • Syltelage:
  • 2 dl vand
  • 150 g sukker
  • 1 dl lys sirup
  • saften af 1 appelsin
  • 2 spsk. sennepsfrø
  • 50 g skrællet ingefærknold,
  • skåret i tynde flager

  1. Skær græskarkødet i 1 x 1 cm tern. Bland forlagen, og hæld den over. Lad det stå køligt og tildækket natten over. Si forlagen fra og kasser den.
  2. Kom alle ingredienserne til syltelagen i en gryde, og kog det op. Kom græskarternene i, og kog dem ca. 10 min. Tag græskarternene op med en hulske, og læg dem i rene og skoldede glas.
  3. Kog syltelagen lidt ind, til der dannes seje bobler. Skum af. Hæld den varme lage over græskarternene. Læg en omvendt underkop eller lign. over, til alle ternene holdes under lagen.
  4. Luk glasset til, og opbevar det mørkt og køligt.