Tærte med bladbeder og bønnesalat
Brug de smukke regnbuebeder (bladbeder i forskellige farver) som fyld i en lækker tærte. Cremen er blendet med mild gedeost, og tærten kan laves vegetarisk eller med baconstykker i. Vi serverer en fyldig salat som tilbehør.
4 personer
Total:2 timer
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
Tærtedej:
- 100 g rugmel
- 100 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 dl vand
- 4 spsk. olivenolie
Tærtefyld:
- 1-2 bundter røde og gule bladbeder
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- evt. 150 g baconterninger
- 2- 3 spsk. olivenolie
- 3 æg
- 3 dl sødmælk
- 100 g blød gedeost
Bønnesalat:
- 500 g grønne og/eller gule bønner
- 1 tsk. djonsennep
- 1 spsk. sherryvineddike (eller æblevineddike)
- 3-4 spsk. olivenolie
- 1 rødløg
Sådan gør du:
- Tærtedej: Bland de tørre ingredienser sammen. Tilsæt vand og olivenolie, og rør dejen sammen – den skal ikke æltes. Pak dejen ind, og læg den koldt i 30 min.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform (20x28 cm) smurt med olivenolie. Prik dejen med en gaffel, og forbag tærtebunden ved 180 grader i ca. 20 min.
- Skær bladene af stilkene på bladbederne, og skyl både blade og stilke. Snit bladene groft, og skær stilkene i stykker på 3-5 cm. Pil løg og hvidløg, og snit dem fint.
- Steg baconterninger gyldne på en pande, og tilsæt 1 spsk. olivenolie, løg og hvidløg. Steg dem blanke, og tilsæt stilkene. Steg under omrøring i 5 min. Tilsæt bladene, og varm igennem, til de falder sammen. Krydr med salt og peber, og læg fyldet i tærtebunden.
- Pisk eller blend æggene sammen med mælk og gedeost, og krydr med salt og peber. Hæld cremen over fyldet i tærten, og sæt den i ovnen i 35-45 min. – til cremen har sat sig.
- Bønnesalat: Skyl og nip bønnerne, og skær lange bønner i halve. Kog dem i velsaltet vand i 4-5 min. Skyl dem i iskoldt vand, og dryp af i en sigte.
- Pisk sennep, vineddike og olie sammen, og tilsæt finthakket eller fintsnittet rødløg. Vend bønnerne i dressingen, og smag til med salt og peber.
- Server tærten varm eller lun med bønnesalaten til.