Tagine med kalvekød

Tagine med kalvekød

Prøv denne lækre marrokanske ret med kalvekød, der laves i en tagine.

4 personer

Ingredienser

  • 500 g kalvetykkam
  • 2 spsk. olivenolie
  • 5 fed hvidløg
  • 2 usprøjtede citroner
  • 1½ dl vand
  • 1 spsk. honning
  • 1 bundt koriander
  • 200 g optøede ærter
  • 300 g couscous
  • 3 dl kogende vand
  • salt
  • 3 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  1. Skær kødet i stykker på ca. 5x5 cm. Opvarm 1 spsk. olie i en tykbundet gryde. Brun kødet lidt efter lidt, så det får farve og stegeskorpe.
  2. Kom alt kødet tilbage i gryden med resten af olivenolien. Tilsæt hvidløgsfed med skal i gryden. Pres saften fra den ene citron udover kødet.
  3. Skær den anden citron i skiver, og læg citronskiverne ovenpå kødet. Kom vand og honning i gryden sammen med stilkene fra korianderbundet. Læg låg på gryden, og lad det simre i en time, uden at røre i gryden.
  4. Tilsæt ærter, og kog i 6 min.
  5. Kom couscous i en skål, og hæld 3 dl kogende vand over. Dæk skålen til med film. Lad couscous trække i 10 min.
  6. Løsn herefter couscous med en gaffel. Krydr med salt og olivenolie. Server kalvetagine med couscous