Tagine med kalvekød
Prøv denne lækre marrokanske ret med kalvekød, der laves i en tagine.
4 personer
Ingredienser
- 500 g kalvetykkam
- 2 spsk. olivenolie
- 5 fed hvidløg
- 2 usprøjtede citroner
- 1½ dl vand
- 1 spsk. honning
- 1 bundt koriander
- 200 g optøede ærter
- 300 g couscous
- 3 dl kogende vand
- salt
- 3 spsk. olivenolie
Sådan gør du
- Skær kødet i stykker på ca. 5x5 cm. Opvarm 1 spsk. olie i en tykbundet gryde. Brun kødet lidt efter lidt, så det får farve og stegeskorpe.
- Kom alt kødet tilbage i gryden med resten af olivenolien. Tilsæt hvidløgsfed med skal i gryden. Pres saften fra den ene citron udover kødet.
- Skær den anden citron i skiver, og læg citronskiverne ovenpå kødet. Kom vand og honning i gryden sammen med stilkene fra korianderbundet. Læg låg på gryden, og lad det simre i en time, uden at røre i gryden.
- Tilsæt ærter, og kog i 6 min.
- Kom couscous i en skål, og hæld 3 dl kogende vand over. Dæk skålen til med film. Lad couscous trække i 10 min.
- Løsn herefter couscous med en gaffel. Krydr med salt og olivenolie. Server kalvetagine med couscous