Tagliatelle med blåmuslinger og friske tomater

Tagliatelle med blåmuslinger og friske tomater

Uhmm, intet som blåmuslinger i en skøn blanding med pasta og friske tomater. Prøv den selv.

Tagliatelle med blåmuslinger og friske tomater

(4 pers.)

400 g tagliatelle

5 spsk. olie

1 skalotteløg, hakket

2 fed hvidløg, hakket

1 kg blåmuslinger, renset

2 dl hvidhvin

½ kg små søde tomater, skåret i halve

salt og peber fra kværn

1 stort bundt basilikum

1. Kog pastaen al dente med salt og 1 spsk. olie.

2. Kom 4 spsk. olie i en stor gryde, og svits løg og hvidløg gyldne. Læg muslingerne ved, og rør rundt. Tilsæt hvidvinen, og lad den koge op.

3. Læg låg på, og giv muslingerne hård varme i fem minutter. Tag låget af, og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.

4. Kom tomaterne ved, og vend godt rundt. Krydr med salt og peber, og server i dybe tallerkener med en skefuld pasta og masser af frisk basilikum. Sæt gryden på bordet, så man også kan nippe flere muslinger direkte fra gryden.



► SE OGSÅ: Tagliatelle med aubergine og salvie