Tamales: Sådan laver du den mexicanske specialitet
Mexico og det sydlige Texas er der tamales på menuen i juletiden. De kan være med kød, grønt eller sødtfyld - her er de med ost og de smager sååå godt!
15-20 stk.
Total:3 timer 30 minutter
Arbejdstid:2 timer
Ingredienser
Fyld:
- ca. 20 tørrede majsblade
- 400 g cheddar
- 200 g frisk mozzarella, hakket
- ½ dl syltede jalapenos, hakkede
Dej:
- 2 dl smagsneutral olie
- 400 g masa harina (majsmel)
- 2 tsk salt
- 1-2 tsk mild chili
- 2-3 dl hønsebouillon
Pico de gallo:
- 3-4 tomater
- 1 lille løg
- 1 jalapeno eller anden grøn chili
- 1 håndfuld frisk koriander
- saft af 1-2 lime
Sådan gør du:
- Kom majsbladene i koldt vand, og lad dem stå i blød i 1-2 timer. Læg evt. en underkop på dem, så de er helt dækkede af vand.
- Fyld: Riv cheddar og bland den med finthakket mozzarella og jalapenos.
- Dej: Bland olie og masa harina sammen. Tilsæt salt og chili, og saml dejen med bouillon.
- Dup majsbladene tørre i et rent viskestykke. Form dejen til kugler, lidt større end golfbolde. Mas dejen flad på et majsblad, nederst i højre hjørne og ca. halvvejs op og ind på bladet. Læg ostefyld på midten af dejen, rul majsbladet sammen om fyldet, og luk enden op (tjek en YouTube-tutorial, hvis du er i tvivl). Lav alle dine tamales, sæt dem med åbningen opad, og damp dem i en dampindsats (eller et dørslag) i en gryde med kogende vand, uden at vandet rør dem. De skal have ca. 1-1 ½ time, eller til dejen er tilberedt.
- Pico de gallo: Hak tomater, løg, chili og koriander, og vend det sammen med lime og salt. 6. Servér de varme tamales med pico de gallo og evt. en anden god, stærk salsa.