Tamales

Tamales: Sådan laver du den mexicanske specialitet

Mexico og det sydlige Texas er der tamales på menuen i juletiden. De kan være med kød, grønt eller sødtfyld - her er de med ost og de smager sååå godt!

15-20 stk.

Total:3 timer 30 minutter

Arbejdstid:2 timer

Ingredienser

Fyld:

  • ca. 20 tørrede majsblade
  • 400 g cheddar
  • 200 g frisk mozzarella, hakket
  • ½ dl syltede jalapenos, hakkede

Dej:

  • 2 dl smagsneutral olie
  • 400 g masa harina (majsmel)
  • 2 tsk salt
  • 1-2 tsk mild chili
  • 2-3 dl hønsebouillon

Pico de gallo:

  • 3-4 tomater
  • 1 lille løg
  • 1 jalapeno eller anden grøn chili
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • saft af 1-2 lime

Sådan gør du:

  1. Kom majsbladene i koldt vand, og lad dem stå i blød i 1-2 timer. Læg evt. en underkop på dem, så de er helt dækkede af vand.
  2. Fyld: Riv cheddar og bland den med finthakket mozzarella og jalapenos.
  3. Dej: Bland olie og masa harina sammen. Tilsæt salt og chili, og saml dejen med bouillon.
  4. Dup majsbladene tørre i et rent viskestykke. Form dejen til kugler, lidt større end golfbolde. Mas dejen flad på et majsblad, nederst i højre hjørne og ca. halvvejs op og ind på bladet. Læg ostefyld på midten af dejen, rul majsbladet sammen om fyldet, og luk enden op (tjek en YouTube-tutorial, hvis du er i tvivl). Lav alle dine tamales, sæt dem med åbningen opad, og damp dem i en dampindsats (eller et dørslag) i en gryde med kogende vand, uden at vandet rør dem. De skal have ca. 1-1 ½ time, eller til dejen er tilberedt. 
  5. Pico de gallo: Hak tomater, løg, chili og koriander, og vend det sammen med lime og salt. 6. Servér de varme tamales med pico de gallo og evt. en anden god, stærk salsa.