Tærte med spinat og feta
Lukket vegetarisk tærte fyldt med lækre overraskelser – hverdagsmad, når det er allerbedst.
4
Ingredienser
- 3-4 lag fillodej (1 pakke a 120 g)
- lidt olie til pensling af dejen
- Fyld
- 1 hakket løg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk olivenolie
- 1 kg spinatblade
- ½-1 tsk groft stødt spidskommen
- salt, peber
- 1 bdt. hakket dild
- 1 æg
- 50 g smuldret fetaost
- sød paprika
- Salat
- ½ kg velmodne tomater
- 1 tsk olivenolie
- SÅDAN GØR DU: Sauter løg og hvidløg i en stor sauterepande i olie. Kom spinaten i panden ad et par omgange, og sauter den, til bladene er faldet helt sammen, og væden er fordampet. Smag til med salt, peber, spidskommen og lidt stødt oregano. Lad spinaten afkøle, og bland den med dild, æg og feta.
- Pensl en springform, 20-22 cm i diameter og med løs bund, med olivenolie. Beklæd eller for formen med 3-4 lag fillodej. Pensl hvert lag fillodej med lidt olivenolie, og lad dejen hænge ud over siderne af formen. Kom fyldet i, buk siderne ind, og bag tærten gylden og sprød ved 200° i 20-25 minutter. Server den lune tærte med et drys sød paprika og tomatsalat dryppet med en smule olie.
- Energi pr. person: 320 kcal, fedt 29%, protein 21%, kulhydrat 50%