Tarteletter med røget skinke, spidskål og æbler
(6 pers.)
Ingredienser
- Fyld:
- 200 g spidskål
- 2 gulerødder
- 25 g smør
- 2½ spsk. hvedemel
- 4 dl bouillon
- 2 dl piskefløde
- 200 g røget skinke i tern
- 1 spsk. frisk timian el. hakket persille
- 1-2 tsk. dijonsennep (kan udelades)
- salt, peber
- 6 tarteletter
- Pynt:
- 1 æble og timian el. persille
- Snit kålen, og kog den ca. 5 min. i letsaltet vand sammen med gulerødder i skrå skiver. Afdryp grønsagerne i en sigte. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kom fløden i. Kog stuvningen sammen ca. 5 min. under omrøring.
- Tilsæt skinke, spidskål, gulerødder og dild eller persille. Kog op under omrøring. Smag til med sennep, salt og peber.
- Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server dem pyntet med tynde æblebåde og timian eller persille.