Tarteletter med røget skinke, spidskål og æbler

Tarteletter med røget skinke, spidskål og æbler

(6 pers.)

Ingredienser

  • Fyld:
  • 200 g spidskål
  • 2 gulerødder
  • 25 g smør
  • 2½ spsk. hvedemel
  • 4 dl bouillon
  • 2 dl piskefløde
  • 200 g røget skinke i tern
  • 1 spsk. frisk timian el. hakket persille
  • 1-2 tsk. dijonsennep (kan udelades)
  • salt, peber
  • 6 tarteletter
  • Pynt:
  • 1 æble og timian el. persille

  1. Snit kålen, og kog den ca. 5 min. i letsaltet vand sammen med gulerødder i skrå skiver. Afdryp grønsagerne i en sigte. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kom fløden i. Kog stuvningen sammen ca. 5 min. under omrøring.
  2. Tilsæt skinke, spidskål, gulerødder og dild eller persille. Kog op under omrøring. Smag til med sennep, salt og peber.
  3. Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server dem pyntet med tynde æblebåde og timian eller persille.