Teboller med kardemomme

Teboller med kardemomme

En lækker tebolle med kardemommeer fin eventuelt smurt med smør, og når den ikke er heltnybagt længere, smager den godt flækket og ristet.

12-14 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hævetid: ca. 1 time og 15 min.
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • 25 g gær (½ pakke)
  • 50 g smør (smeltet)
  • 3 dl sødmælk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 2 tsk honning eller sukker
  • ca. 500 g hvedemel
  • Pensling: 1 æg (sammenpisket)

  1. Smuldr gæren ud i enblanding af smør ogmælk. Rør sammen medsalt, kardemomme oghonning eller sukker. Tilsætgradvist mel og rør,til dejen kan æltes.
  2. Æltdejen blank og smidig.Lad dejen hæve 45 min. Slå dejen ned og formden til boller. Sæt dem på bageplade med bagepapir.Lad bollerneefterhæve i 45 min.
  3. Penslbollerne med æg ogsæt dem i en 225 gradervarm ovn. Bag ca. 15min.Afkøl på bagerist.