Teboller med kardemomme
En lækker tebolle med kardemommeer fin eventuelt smurt med smør, og når den ikke er heltnybagt længere, smager den godt flækket og ristet.
12-14 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hævetid: ca. 1 time og 15 min.
- Bagetid: ca. 15 min.
- 25 g gær (½ pakke)
- 50 g smør (smeltet)
- 3 dl sødmælk
- 1 tsk salt
- 2 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk honning eller sukker
- ca. 500 g hvedemel
- Pensling: 1 æg (sammenpisket)
- Smuldr gæren ud i enblanding af smør ogmælk. Rør sammen medsalt, kardemomme oghonning eller sukker. Tilsætgradvist mel og rør,til dejen kan æltes.
- Æltdejen blank og smidig.Lad dejen hæve 45 min. Slå dejen ned og formden til boller. Sæt dem på bageplade med bagepapir.Lad bollerneefterhæve i 45 min.
- Penslbollerne med æg ogsæt dem i en 225 gradervarm ovn. Bag ca. 15min.Afkøl på bagerist.