Kardemommesnurrer
Er du vild med kanelsnegle, vil du elske disse kardemommesnurrer!
Min mand og jeg har en lille hytte i de svenske skove, og når tiden er til det, smutter vi en tur forbi Lund, hvor man – efter mine smagsløg – får verdens bedste kardemommesnurrer.
PRØV OGSÅ MIN OPSKRIFT PÅ SNOEDE KANELSNEGLE - TRYK HER
Svenskerne kan noget med kardemomme i bagværk, og jeg har både forsøgt at presse og charmere mig til opskriften fra det lille bageri i Lund. Desværre uden held.
I flere omgange har jeg eksperimenteret i køkkenet med at gøre dem kunsten efter, men først nu er jeg tilfreds med resultatet. En af hemmelighederne er at bruge rigeligt med kardemomme, så i denne opskrift har jeg både proppet det i dejen og remoncen og drysset det på toppen i hele to omgange.
Kardemommesnurrerne er et godt alternativ til de velkendte kanelsnegle – men pas på, måske de får kamp til stregen!
Ca. 20 stk.
Arbejdstid: ca. 1 time
Bagetid: ca. 10 min. (pr. plade)
Dej:
1 pakke gær (50 g)
3 dl sødmælk
80 g rørsukker
½ tsk. salt
1 spsk. stødt kardemomme
ca. 675 g mel
150 g smør (blødt)
Remonce:
200 g smør (blødt)
150 g rørsukker
50 g brun farin
3 spsk. stødt kardemomme
1. pensling:
1 æg
1 spsk. kardemommefrø
2. pensling:
2 spsk. lys sirup
1 spsk. vand
Drys:
1 spsk. stødt kardemomme
2 spsk. rørsukker
1. Lun mælken, og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og kardemomme og derefter melet lidt ad gangen. Kom til sidst smørret i dejen – små klatter ad gangen – og ælt, til dejen er blød og smidig.
2. Lad dejen hæve tildækket i 1 times tid på et lunt sted.
3. Bland ingredienserne til remoncen til ensartet masse.
4. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 60x40 cm og ½ cm’s tykkelse. Fordél remoncen herpå i et jævnt lag.
5. Fold dejen sammen på den lange led, og skær den ud i ca. 3 cm brede strimler. Vrid hver strimmel til en fin spiral, og slå en knude på dejen.
6. Sæt kagerne på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 min.
7. Pensl kagerne med sammenpisket æg, og drys med kardemommefrø, der er stødt let i en morter.
8. Bag kagerne gyldne ved 220 grader i ca. 10 min.
9. Bland sirup med vand i en lille skål, og bland kardemomme med sukker i en anden skål.
10. Pensl de nybagte snurrer med sirupsvand, og drys med kardemommesukker.
Snurrerne smager bedst nybagte, men kan snildt fryses og lunes.
Tip: Køb hele, grønne kardemommekapsler til at drysse på snurrerne ved 1. pensling. Flæk kapslerne, smid skallerne væk, og stød frøene i en morter inden brug.
Flere lækre opskrifter på snurrer
-
Nemme & lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv
-
Minisnurrer med tapenade & mandler
-
Klassiske kanelsnurrer - sådan bager du dem selv
-
Snurrer med hvid chokolade og lakrids
-
Snurrer med Nutella - Mums!
-
Lækre julesnurrer: Safran-snurrer med marcipanfyld
-
Blåbærsnurrer
-
Lækre nybagte julesnurrer
-
Kanelsnurrer med rosiner og marcipan
-
Speltsnurrer med daddel- & birkesfyld
-
Snurrer med pesto og parma
-
Snurrer med rabarber og marcipan