Kardemommesnurrer fra Hjemmet

Kardemommesnurrer

Er du vild med kanelsnegle, vil du elske disse kardemommesnurrer!

Min mand og jeg har en lille hytte i de svenske skove, og når tiden er til det, smutter vi en tur forbi Lund, hvor man – efter mine smagsløg – får verdens bedste kardemommesnurrer.

PRØV OGSÅ MIN OPSKRIFT PÅ SNOEDE KANELSNEGLE - TRYK HER

Svenskerne kan noget med kardemomme i bagværk, og jeg har både forsøgt at presse og charmere mig til opskriften fra det lille bageri i Lund. Desværre uden held.

I flere omgange har jeg eksperimenteret i køkkenet med at gøre dem kunsten efter, men først nu er jeg tilfreds med resultatet. En af hemmelighederne er at bruge rigeligt med kardemomme, så i denne opskrift har jeg både proppet det i dejen og remoncen og drysset det på toppen i hele to omgange.

Kardemommesnurrerne er et godt alternativ til de velkendte kanelsnegle – men pas på, måske de får kamp til stregen!

Ca. 20 stk.

Arbejdstid: ca. 1 time

Bagetid: ca. 10 min. (pr. plade)

Dej:

1 pakke gær (50 g)

3 dl sødmælk

80 g rørsukker

½ tsk. salt

1 spsk. stødt kardemomme

ca. 675 g mel

150 g smør (blødt) 

Remonce:

200 g smør (blødt) 

150 g rørsukker

50 g brun farin

3 spsk. stødt kardemomme

1. pensling:

1 æg

1 spsk. kardemommefrø

2. pensling:

2 spsk. lys sirup

1 spsk. vand

Drys:

1 spsk. stødt kardemomme

2 spsk. rørsukker

1.  Lun mælken, og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og kardemomme og derefter melet lidt ad gangen. Kom til sidst smørret i dejen – små klatter ad gangen – og ælt, til dejen er blød og smidig.

2. Lad dejen hæve tildækket i 1 times tid på et lunt sted.

3. Bland ingredienserne til remoncen til ensartet masse.

4. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 60x40 cm og ½ cm’s tykkelse. Fordél remoncen herpå i et jævnt lag.

5. Fold dejen sammen på den lange led, og skær den ud i ca. 3 cm brede strimler. Vrid hver strimmel til en fin spiral, og slå en knude på dejen.

6. Sæt kagerne på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 min.

7. Pensl kagerne med sammenpisket æg, og drys med kardemommefrø, der er stødt let i en morter.

8. Bag kagerne gyldne ved 220 grader i ca. 10 min.

9. Bland sirup med vand i en lille skål, og bland kardemomme med sukker i en anden skål.

10. Pensl de nybagte snurrer med sirupsvand, og drys med kardemommesukker.

Snurrerne smager bedst nybagte, men kan snildt fryses og lunes.

Tip: Køb hele, grønne kardemommekapsler til at drysse på snurrerne ved 1. pensling. Flæk kapslerne, smid skallerne væk, og stød frøene i en morter inden brug.