Nyt liv til madpakken: 4 lækre opskrifter
Skift de flade rugbrødsmadder ud med en appetitlig frokost, der sagtens kan tilberedes aftenen i forvejen. Få 4 lækre opskrifter her.
4 skønne opskrifter til madpakken:
- Lammedeller og vandmelonsalat
- Salat nicoise med laks
- Bagte rødbeder med rugbrød
- Hummus og broccoliasparges
Lammedeller og vandmelonsalat
2 personer
Lammedeller:
500 g hakket lammekød
1 skalotteløg
1 lille bundt mynte
salt og peber
1 spsk. olivenolie
Krydderolie:
1 tsk. peberkorn
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt gurkemeje
1 dl olivenolie
Vandmelonsalat:
300 g vandmelon
½ agurk
2 tomater
100 g feta
Desuden:
4 spsk. græsk yoghurt 10 %
pitabrød
Sådan gør du:
- Lammedeller: Kom hakket lammekød i en skål.
- Pil skalotteløg, og riv det ned til kødet. Skyl og hak mynte fint.
- Rør kødet sammen med løg, mynte, salt og peber. Form kødet til små runde deller. Opvarm olie på en pande. Steg dellerne i 3 min. på hver side.
- Anret dellerne i bokse med 2 spsk. yoghurt til at dyppe dellerne i.
- Krydderolie: Knus krydderierne i en morter. Opvarm olie på en pande. Steg alle krydderierne i 3 min. Afkøl krydderolien.
- Vandmelonsalat: Skær vandmelon og agurk i tern. Skyl tomaterne, og skær dem i mindre stykker.
- Kom salaten i bokse, og hæld den afkølede krydderolie over. Skær feta i tern, og fordel over salaterne. Lun et pitabrød, og tag med.
Tip: Lav dobbelt portion, server det til middag, og tag resterne med til frokost
Salat nicoise med laks
2 personer
300 g laks
2 spsk. olivenolie
½ citron
4 spsk. kapers
salt og peber
Salat:
200 g grønne haricot vert bønner
250 g kogte kartofler
2 hårdkogte æg
1 bundt dild
2 håndfulde spinat
4 spsk. olivenolie
½ citron
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 gr. Læg laksen på en bageplade med bagepapir.
- Dryp med olivenolie og citronsaft fra en halv citron. Drys med kapers, og krydr med salt og peber. Bag laksen på midterste ovnribbe i 15 min.
- Salat: Nip bønner, og damp dem i spilkogende vand i 4 min. Hæld vandet fra, og afkøl dem under koldt vand. Skær bønner i mindre stykker.
- Skær kartofler i både. Pil æg, og hak dem groft. Hak dild. Skyl spinat, og skær den groft.
- Læg hakket spinat i bunden af et syltetøjsglas. Læg herefter stykker af den bagte laks efterfulgt af bønner, kartofler, æg og dild.
- Rør olivenolie og citronsaft fra en halv citron sammen med salt og peber. Hæld dressingen over hver salat. Skru låg på, og opbevar den koldt, til den skal fortæres.
Tip: Kan sagtens laves aftenen før og opbevares på køl
Bagte rødbeder med rugbrød
2 personer
400 g små rødbeder gerne i gul og rød
1 rødløg
1 lille bundt dild
1 lille bundt estragon
1 lille bund persille
2 håndfulde blandede salater
2 spsk. balsamico
4 spsk. olivenolie
salt og peber
Desuden:
2 skiver fuldkornsrugbrød
lidt olivenolie
- Tænd ovnen på 200 gr. Skyl og skrub rødbeder. Læg dem i en bradepande med lidt vand i bunden. Dæk bradepanden til, og sæt bradepanden på midterste ovnribbe. Bag rødbederne møre i en time.
- Skær rødbeder i både. Pil rødløg, og skær det i fine både.
- Skyl krydderurter, og hak dem.
- Bland salater med rødbeder, krydderurter og rødløg.
- Kom salaten i bokse, og vend salaterne rundt med balsamico og olivenolie. Krydr med salt og peber.
- Pensl rugbrød med olivenolie, og rist brødet. Skær rugbrødet i stænger.
- Pak ristede rugbrødsstænger ved siden af salaterne.
Hummus og broccoliasparges
2 personer
Hummus:
400 g kogte kikærter (fra dåse)
2 spsk. tahin
1 usprøjtet citron
1 tsk. spidskommen
4 spsk. sesamolie
½ dl vand
Salat:
250 g aspargesbroccoli
2 spsk. græskarkerner
2 spsk. solsikkekerner
200 g grønkål
1 avocado
2 hårdkogte æg
4 spsk. olivenolie
salt og peber
Sådan gør du:
- Hummus: Kom kikærter i en minihakker sammen med tahin.
- Skyl citronen, og riv skallen helt fint. Tilsæt citronskal og -saft i minihakker sammen med spidskommen, sesamolie og vand.
- Blend til en blød hummus, tilsæt evt. mere vand, hvis konsistensen er for tør.
- Salat: Damp aspargesbroccoli i kogende vand. Afkøl under koldt vand.
- Rist græskarkerner og solsikkefrø på en tør pande, til de begynder at hoppe.
- Skyl grønkål, og hak den groft. Halver avocado, og skær i skiver på langs. Pil æg, og skær dem i halve.
- Kom et tykt lag humus i bunden af madkassen. Læg broccoliasparges, grønkål, avocado og æg ovenpå. Drys med de ristede kerner, og dryp med olie. Krydr med salt og peber.