Thailandsk millionbøf

Thailandsk millionbøf

En nem hverdagsret fuld af smag –erstat evt. de friske grønsager meden frossen wokblanding. Har du ikkefrisk chili i huset, kan du smage rettentil med lidt chilipasta, chilisauceeller tørrede chiliflager.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • 150 g nudler
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 chili
  • 1 rødløg
  • 250 g grønne bønner eller sukkerærter (evt. frosne)
  • 300 g hakket okse- eller svinekød
  • 1 spsk. olie
  • 1 lime eller citron
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. soja

Sådan laver du thailandsk millionbøf

  1. Læg nudlerne i en skål, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække 5 min. Rør rundt og hæld dem i en sigte.
  2. Pil hvidløgsfeddet, skræl ingefæren og rens chilien. Hak det hele fint.
  3. Pil rødløget og snit det fint. Nip bønner eller sukkerærter og snit dem fint.
  4. Brun kødet i en wok eller dyb stegepande med olie og tilsæt hvidløg, ingefær og chili. Steg nogle min. og tilsæt rødløg og bønner eller sukkerærter.
  5. Steg under omrøring 5 min., vend nudlerne i og smag til med lime- eller citronsaft, sukker og soja.