Thailandsk millionbøf
En nem hverdagsret fuld af smag –erstat evt. de friske grønsager meden frossen wokblanding. Har du ikkefrisk chili i huset, kan du smage rettentil med lidt chilipasta, chilisauceeller tørrede chiliflager.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Koge/stegetid: 20 min.
- 150 g nudler
- 1 fed hvidløg
- 10 g frisk ingefær
- 1 chili
- 1 rødløg
- 250 g grønne bønner eller sukkerærter (evt. frosne)
- 300 g hakket okse- eller svinekød
- 1 spsk. olie
- 1 lime eller citron
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. soja
Sådan laver du thailandsk millionbøf
- Læg nudlerne i en skål, overhæld dem med kogende vand og lad dem trække 5 min. Rør rundt og hæld dem i en sigte.
- Pil hvidløgsfeddet, skræl ingefæren og rens chilien. Hak det hele fint.
- Pil rødløget og snit det fint. Nip bønner eller sukkerærter og snit dem fint.
- Brun kødet i en wok eller dyb stegepande med olie og tilsæt hvidløg, ingefær og chili. Steg nogle min. og tilsæt rødløg og bønner eller sukkerærter.
- Steg under omrøring 5 min., vend nudlerne i og smag til med lime- eller citronsaft, sukker og soja.