Nudler med ingefærkrydret kød

Thainudler med ingefærkrydret kød

Skøn opskrift på velsmagende thainudler med ingefærkrydret kød. Retten kan laves med enten hakket kyllinge- eller svinekød og er tilmed nem at lave i en travl hverdag.

4 personer

Ingredienser

  • 400 g hakket svinekød eller hakket kylling
  • 2 spsk. olie
  • 4 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 250 g broccolibuketter
  • 200 g ægnudler
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. fintrevet frisk ingefær
  • 4 spsk. limesaft
  • 2 spsk. fishsauce
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. finthakket rød chili eller sambal oelek
  • 1 lille bdt. frisk koriander
  • 4 spsk. peanuts
  • 2 dl små tern af ananas eller mango
  • evt. 1 renset friskhakket rød thaichili eller 1-2 tsk. anden rød chili
  • sambal oelek og sojasauce

Sådan gør du:

  1. Steg kødet i olie på en pande, til det har skiftet farve.
  2. Tilsæt sojasauce og ahornsirup. Steg, til kødet er gyldent, mens der vendes rundt i det hele tiden. Tag kødet fra panden.
  3. Kom 1 spsk. olie på panden, og steg broccolibuketterne 2-3 min.
  4. Tilbered nudlerne efter anvisning på emballagen. Kom dem i en si, og overbrus dem med koldt vand. Afdryp.
  5. Anret kød, broccoli og nudler i skåle. Pisk dressingen sammen, og dryp den over. Fordel koriander, peanuts og tern af ananas samt evt. chili over.