Enchiladas med kødsovs, tomatsovs og smeltet ost
Fyld færdigkøbte tortillas med en smagfuld kødsovs, og bag dem i en krydret tomatsovs. Servér med friske toppings og en grøn salat.
4 personer
Total:2 timer 30 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
Kødsovs:
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 frisk chili eller 1-2 tsk. chiliflager
- 500 g hakket oksekød
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. oregano
- 1 brik hakkede tomater
- 2 dl vand
- salt og peber
Tomatsovs:
- 3 fed hvidløg
- 25 g smør
- 3 spsk. mel
- 4 dl bouillon
- 1 brik hakkede tomater
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. oregano
- 1 tsk. friskhakket chili eller chiliflager
- sukker, salt og peber
Endvidere:
- 1 pakke tortillas
- 75+75 g revet ost
- 1 rødløg
- 1 glas syltet jalapeno
- friske koriander
Tilbehør:
- grøn salat, cherrytomater og skoleagurker
- olie/eddikedressing
Sådan gør du:
- Kødsovs: Pil og hak løg og hvidløg. Rens evt. frisk chili, og hak den fint.
- Brun kødet i varm olie, og krydr med spidskommen, oregano, chili (gem lidt til tomatsovsen), salt og peber. Tilsæt løg og hvidløg, og steg i et par min.
- Tilsæt tomater og 2 dl vand, og lad sovsen simre i mindst 20 min. og gerne op til 1 time. Smag til med salt og peber.
- Tomatsovs: Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. Steg dem blanke i smør, og rør melet i. Tilsæt bouillon, hakkede tomater og krydderier, og kog sovsen under omrøring i 10 min. Smag til med sukker, salt og peber. Læg halvdelen af tomatsovsen i et smurt, ovnfast fad (20x30 cm).
- Læg 2-3 spsk. kødsovs og lidt revet ost på hver tortilla, rul dem sammen, og læg dem i tomatsovsen. Hæld resten af tomatsovsen ovenpå, og dæk fadet med stanniol.
- Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i 40 min. Fjern stanniol, og drys resten af osten over retten. Bag videre i 15 min.
- Drys finthakket rødløg, jalapenos og frisk koriander over retten, og servér straks med en blandet salat til.