tortillas med fyld nem opskrift

Enchiladas med kødsovs, tomatsovs og smeltet ost

Fyld færdigkøbte tortillas med en smagfuld kødsovs, og bag dem i en krydret tomatsovs. Servér med friske toppings og en grøn salat.

4 personer

Total:2 timer 30 minutter

Arbejdstid:1 time

Ingredienser

Kødsovs:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk chili eller 1-2 tsk. chiliflager
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. oregano
  • 1 brik hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • salt og peber

Tomatsovs:

  • 3 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 3 spsk. mel
  • 4 dl bouillon
  • 1 brik hakkede tomater
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. friskhakket chili eller chiliflager
  • sukker, salt og peber

Endvidere:

  • 1 pakke tortillas
  • 75+75 g revet ost
  • 1 rødløg
  • 1 glas syltet jalapeno
  • friske koriander

Tilbehør:

  • grøn salat, cherrytomater og skoleagurker
  • olie/eddikedressing

Sådan gør du:

  1. Kødsovs: Pil og hak løg og hvidløg. Rens evt. frisk chili, og hak den fint.
  2. Brun kødet i varm olie, og krydr med spidskommen, oregano, chili (gem lidt til tomatsovsen), salt og peber. Tilsæt løg og hvidløg, og steg i et par min.
  3. Tilsæt tomater og 2 dl vand, og lad sovsen simre i mindst 20 min. og gerne op til 1 time. Smag til med salt og peber.
  4. Tomatsovs: Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. Steg dem blanke i smør, og rør melet i. Tilsæt bouillon, hakkede tomater og krydderier, og kog sovsen under omrøring i 10 min. Smag til med sukker, salt og peber. Læg halvdelen af tomatsovsen i et smurt, ovnfast fad (20x30 cm).
  5. Læg 2-3 spsk. kødsovs og lidt revet ost på hver tortilla, rul dem sammen, og læg dem i tomatsovsen. Hæld resten af tomatsovsen ovenpå, og dæk fadet med stanniol.
  6. Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i 40 min. Fjern stanniol, og drys resten af osten over retten. Bag videre i 15 min.
  7. Drys finthakket rødløg, jalapenos og frisk koriander over retten, og servér straks med en blandet salat til.

Tip:

Du kan gøre de fyldte ruller klar i sovsen i god tid, og sætte fadet i køleskabet. Beregn da ca. 15 min. længere bagetid med stanniol.