laks

Uhm en laksemad…

Håndmad de luxe i skøn kombination med stegt sprød grønkål og røget laks. Lækker til frokost.

4

Ingredienser

  • 200 g ribbet grønkål
  • 1 rødt æble
  • 250 g markchampignon
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 bundt purløg
  • salt og peber
  • 4 skiver rugbrød
  • 200 g laks i skiver

Sådan gør du:

  1. Skyl grønkålen og snit den fint. Rens champignon og skær i kvarte. Varm olien på en pande og rist grønkål og svampe sammen ved god varme, til kålen er mør og svampene sprøde. Tilsæt klippet purløg − gem lidt til pynt − og smag til med salt og peber. Lad kål og svampe køle lidt af. Skær æblet i tynde både. Fordel kålen på 4 skiver rugbrød. Krøl laksen sammen oven på brødet. Drys med æblebåde og purløg.
  2. TIP! Du kan evt. bruge en fedtreduceret flødeost på brødet, hvis du vil have, at maden skal smage af lidt mere.
  3. Energi pr. person: 290 kcal, protein 25%, kulhydrat 48%, fedt 27%.