Uimodståelig chokolade semifreddo

Uimodståelig chokolade semifreddo

Chokolade semifreddo - ja, hvem kunne ikke spise sådan en!

CHOKOLADE SEMIFREDDO

Tid: ca. 20 min. plus frysetid

(ca. 1½ liter)

3 pasteuriserede hele æg

4 pasteuriserede æggeblommer

1 tsk. vaniljesukker

220 g sukker

5 dl piskefløde

300 g mørk chokolade, f.eks. Valrhona Guanaja 70 % kakao

1. Kom æg, æggeblommer, vaniljesukker og sukker i en skål. Kom skålen i en gryde med vandbad, og pisk med en elpisker i 6-8 min., indtil det tykner. Tag skålen af varmen, og afkøl forsigtigt.

2. Hak al chokoladen, og smelt 200 g i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved svag varme.

3. Pisk fløden til tykt skum, og fold forsigtigt med æggemassen sammen med smeltet chokolade og hakket chokolade.

4. Fordel iscremen i kopper. Dæk dem til, og stil dem i fryseren natten over.

► SE OGSÅ: Lækker regnbueis

► SE OGSÅ: Nem vandmelon-is

► SE OGSÅ: Citronfromage-is med pistacier