Uimodståelige marmormuffins
Skønne små marmorkager af lys og mørk dej. De kan bages enten med chokolade eller kakao.
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Bagetid: 25 min.
- Fryse-egnet
- (ca. 12 alm. muffins eller 6 store)
- Lys dej:
- 125 g blødt smør
- 125 g rørsukker
- 2 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 g mel
- 50 g kartoffelmel
- 1½ tsk bagepulver
- 1 dl mælk
- Mørk dej med chokolade:
- 75 g mørk chokolade
- ½ dl mælk
- Mørk dej med kakao:
- 4 spsk kakao
- ½ dl kogende vand
- 25 g smør
- 3 spsk sukker
- Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker luftigt, og pisk æg og vaniljesukker i. Sigt melet sammen med kartoffelmel og bagepulver og vend det i dejen skiftevis med mælken.
- Tag en tredjedel af dejen (ca. 225 g) fra og tilsæt enten chokolade, smeltet sammen med mælk, eller kakao, rørt sammen med kogende vand, smør og sukker. Fordel halvdelen af den lyse dej i 6 store eller 12 små smurte eller forede muffinforme.
- Fordel derefter den mørke dej og resten af den lyse dej. Træk et mønster i hver muffin med skaftet af en teske og bag dem midt i ovnen i 15-25 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og server dem lune eller afkølede.