Umut Sakarya guldkroen og guldgrillen lukker

Umut Sakarya tager drastisk restaurant-beslutning

Fra dags dato er det ikke længere muligt at komme og spise hos Umut Sakarya. Han har nemlig valgt at lukke begge to – og det er der en særlig grund til.

Efter syv år har tv-kokken Umut Sakarya valgt at lukke sine to restauranter.

Det afslører han en opdatering på Instagram, skriver HER&NU. Her skriver han også at det ikke er en helt ny beslutning.

Forhåbningsfulde gæster, der godt kunne tænke sig et sidste måltid, må gå altså forgæves.

”Jeg har valgt at lukke Guldkroen og Guldgrillen fra dags dato. Det er en beslutning, jeg har taget for et godt stykke tid siden, men det er først nu, jeg kan sige det til jer. Noget af det, jeg er allermest stolt af, er, at jeg altid har været mig selv, og alt det, jeg har skabt, har været en direkte afspejling heraf. Jeg tror, mine restauranter er blevet til succeser, netop fordi jeg har lagt min krop og sjæl i den – jeg har været mine restauranter, og mine restauranter har været mig,” skriver Umut på Instagram og fortsætter:

”Derfor er det også naturligt, at de koncepter og projekter, jeg skaber, ændrer sig i takt med, at jeg ændrer mig. Og af den grund føles det som det helt rigtige valg, at jeg nu efter næsten syv år lukker det kapitel, der hedder Guldkroen og Guldgrillen.”

”Der er sket utrolig meget, siden jeg i en helt ung alder gik selvstændig, og til det liv jeg lever i dag som 32-årig. Især de sidste år har været fuldstændig skælsættende for mig: Jeg har kigget en turbulent fortid i øjnene. Jeg har set indad, spottet mine fejltrin og rettet op på dem. Jeg har tilgivet andre og nok vigtigst af alt tilgivet mig selv.”

Skulle spille en rolle

Umut forklarer i sit opslag, at han kom til et punkt, hvor han følte en større og større distance mellem sig selv og sine restaurantkoncepter.

”Når jeg tog på arbejde, var det som om, jeg skulle spille en rolle. En tidligere version af Umut, som gæsterne forventede at møde. Det føltes pludselig ikke autentisk længere. Derfor vidste jeg, at det var tid til at komme videre.”

Ifølge Umut er restauranterne succesfulde, og derfor er beslutningen måske uforståelig for nogen, men for ham har det været nødvendigt.

”Det gør, at jeg nu kan sætte mig selv fri og få tid og plads til at være den, jeg er – og til alt det, jeg kan og vil.”

Ifølge opslaget skal Umut lave meget mere tv og YouTube i fremtiden, og så har han også gang i at starte sit eget marketingsbureau for at hjælpe erhvervsdrivende i fødevarebranchen.

Denne artikel blev første gang bragt hos HER&NU. Dette er en redigeret udgave.