Valentinsdag: Søde hjerteformede kager

Valentinsdag: Søde hjerteformede kager

Bag sprøde butterdejshjerter, og læg dem i lag med en frisk mousse af blodappelsin. Hvis du ikke kan finde blodappelsiner, kan du bruge almindelige appelsiner og evt. tilsætte lidt rød farve. Sådan bager du de fine sprøde butterdejshjerter til 14. februar. Forkæl din elskede med lækre kager med blodappelsinmousse. Få opskriften her:

4 kager

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej (275 g)
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. sukker
  • 2½ blad husblas
  • 2-3 blodappelsiner (øko)
  • ½ citron (øko)
  • 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 125 g sukker
  • 100 g cremefraiche 38 %
  • 1½ dl piskefløde
  • Frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  1. Udstik dejen til 12 hjerter (ca. 9 cm), og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  2. Pensl dem med æggeblomme, og lad det tørre i 5 min. Pensl dem igen, og drys et fint lag sukker på.
  3. Læg et stykke bagepapir over hjerterne, og en bageplade ovenpå papiret.
  4. Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i 12-15 min., til hjerterne er gyldne og gennembagte. Sæt dem til afkøling på en rist.

Mousse:

  1. Læg husblasbladene enkeltvis ned i en skål med koldt vand, og udblød i 5 min.
  2. Vask appelsiner og citron, og riv skallen fint, så du har 1 spsk. appelsinskal og ½ tsk. citronskal. Pres saften af frugterne, og hæld 1½ dl appelsinsaft og 1 spsk. citronsaft i en lille gryde.
  3. Knug vandet af husblassen, og smelt den sammen med saften over meget svag varme.
  4. Pisk æggeblommer, appelsin- og citronskal og sukker i ca. 5 min. med en håndmikser, til en tyk og luftig creme.
  5. Rør husblasblandingen i æggecremen, og sæt den i køleskab i 45-60 min. – rør cremen igennem 2-3 gange undervejs.
  6. Bland cremefraiche og piskefløde, og pisk det til en luftig creme. Vend det sammen med appelsincremen, og sæt moussen i køleskab, til den begynder at stivne (ca. 1 time).
  7. Fyld appelsinmoussen i en sprøjtepose med en glat tylle, og sæt den i køleskab indtil servering.
  8. Sæt 3 pæne toppe på hver af de 8 kager. Læg dem sammen to og to.
  9. Læg de sidste 4 hjerter på som låg, og pynt med frysetørrede hindbær.