Valnøddelagkage med marcipan

Valnøddelagkage med marcipan

Lækker lagkage med hakkede valnødder og masser af marcipan.

4-6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Koge/Bagetid: 45 min.
  • Fryse-egnet uden fyld
  • 125 g smør (blødt) + smør til formen
  • 125 g sukker
  • 3 æg (sammenpiskede)
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 200 g marcipan (groftrevet)
  • 200 g valnøddekerner (hakkede)
  • 200 g cremefraiche 38 %
  • Fyld:
  • 1/2 l piskefløde (flødeskum)
  • 1 stang vanilje
  • Pynt:
  • Flormelis og fødselsdagslys

  1. Rør smør og sukker skummende og tilsætlidt æg ad gangen.Bland mel, bagepulver og kartoffelmel og si det i dejen. Rør sammen.
  2. Vend marcipan, valnødder og cremefraiche i dejen. Fyld i en smurt springform ogbag kagen ca. 40 min. i en 175 grader varm ovn.
  3. Køl kagen og flæk den. Smag flødeskumtil med vanilje og fyld det mellem bundene.Drys flormelis over, sæt lys i og servér.