Valnøddelagkage med marcipan
Lækker lagkage med hakkede valnødder og masser af marcipan.
4-6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Koge/Bagetid: 45 min.
- Fryse-egnet uden fyld
- 125 g smør (blødt) + smør til formen
- 125 g sukker
- 3 æg (sammenpiskede)
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk kartoffelmel
- 200 g marcipan (groftrevet)
- 200 g valnøddekerner (hakkede)
- 200 g cremefraiche 38 %
- Fyld:
- 1/2 l piskefløde (flødeskum)
- 1 stang vanilje
- Pynt:
- Flormelis og fødselsdagslys
- Rør smør og sukker skummende og tilsætlidt æg ad gangen.Bland mel, bagepulver og kartoffelmel og si det i dejen. Rør sammen.
- Vend marcipan, valnødder og cremefraiche i dejen. Fyld i en smurt springform ogbag kagen ca. 40 min. i en 175 grader varm ovn.
- Køl kagen og flæk den. Smag flødeskumtil med vanilje og fyld det mellem bundene.Drys flormelis over, sæt lys i og servér.