Varme drikke

Varme drikke: 5 skønne sjælevarmere

Hold kulden fra døren og kroppen med disse skønne varme drikke.

Æbletoddy

Til 4 personer

1 liter æblejuice

2 spsk. ahornsirup

10 røde peberkorn

2,5 dl calvados (eller mere, hvis man trænger)

1 æble i skiver

4 myntekviste

1.Varm juicen op sammen med sirup og peberkorn. Når det koger, tilsættes calvados.

2. Hæld toddyen på glas, og pynt med en æbleskive og en myntekvist.

__________

Hvid gløgg

Til 4 personer

1 liter koncentreret hyldeblomstsaft

2 stænger kanel

1 spsk. pomeransskal

1 spsk. kardemommekapsler (i en te- eller kaffepose, så det er til at tage op igen)

saft fra 1 lime

1 tsk. revet ingefær

1 spsk. honning

1 kvist rosmarin

Fyld:

1 spsk. tørrede abrikoser i kvarter

1 spsk. lyse rosiner

1 spsk. frisk ingefær, revet

1 spsk. hakkede, smuttede mandler

1 flaske hvidvin

1. Lad essensen koge ved svag varme i 2 timer, gerne længere. Lad den derefter trække køligt i mindst et døgn.

2. Si essensen, og kog den op med hvidvin og fyldet. Server brændende varm.

Julemandens favorit

Til 4 personer

4 spsk. sukker

6 spsk. god kakao

1 liter mælk

8 spsk. whisky (kan udelades)

ca. 16 skumfiduser

1. Pisk sukker og kakao sammen med en skefuld vand, og kog det op med mælken, mens der piskes. Hæld i glas sammen med 2 spsk. whisky.

2. Læg skumfiduserne på bagepapir, og brænd dem sprøde med en crème brûlée-brænder eller under ovnens grill. Server den varme chokolade med skumfiduser på toppen.

__________

Jack Sparrows julekaffe

Til 4 personer

4 spsk. vaniljesirup

2 dl brun rom (mindre kan også gøre det)

4 kopper stærk espresso

2,5 dl letpisket fløde stødt kanel

1. Kom 1 spsk. vaniljesirup i hvert glas, og hæld 0,5 dl rom i.

2. Fyld op med espresso, og pynt med letpisket fløde og et drys stødt kanel.

 __________

Vin chaud

Til 4 personer

5 hele nelliker

2 stænger kanel

2 appelsiner i skiver, 1 til at koge og 1 til at pynte med

1 citron i skiver

50 g farin

1 flaske rødvin

1. Kom krydderier, frugt og farin i en gryde. Lad det koge op.

2. Tilsæt vinen, og lad den nå kogepunktet. Server i glas med en skive appelsin.

__________

► SE OGSÅ: Lav hvid gløgg på fire forskellige måder

► SE OGSÅ: Lav lækre og varme juledrikke

► SE OGSÅ: 6 rygende varme drikke