Vegetarisk farsbrød med spidskålssalat
Rester af det grønne farsbrød smager skøntkoldt med salat eller på brød.
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge/stege/bagetid: 1½ time
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 125 g rugkerner eller brune ris
- 250 g røde linser
- 1 tsk salt
- 1 løg (finthakket)
- 1 spsk olie
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- 2 gulerødder (revne)
- 2 stilke bladselleri (finthakket)
- 1 rød peberfrugt (små tern)
- 75 g rosiner (eller anden tørret frugt)
- 1 spsk karry
- 4 æg
- 75 g nødder (hassel, valnød eller pecan) (hakket)
- salt og peber
- Spidskålssalat:
- 1 spidskål
- 125 g stikkelsbær (eller blommer)
- 1 bdt radiser
- 1 spsk citronsaft
- 3 spsk olivenolie
- ½ tsk sukker
- salt og peber
- Skyl rugkerner/brune ris og kog dem med ½ l vand i 30 min. Skyl linserne,dryp dem af ogrør dem i risene.
- Tilsæt salt og evt. lidtkogende vand og lad ris og linser simre møre – ca. 15 min. Tænd ovnenpå 175 grader.
- Steg løgene bløde ogblanke i en gryde med olie i ca. 5 min. Tilsæthvidløg, grønsager, ro-siner og karry og steg det under omrøring i5 min. Krydr med salt og peber og hæld det ien skål til afkøling.
- Hæld ris og linser i ensigte og lad det dryppegodt af.
- Pisk æggenelet sammen i en storskål og tilsæt grønsager,ris/linser og hakkede nødder. Smag til med salt og peber ogfyld farsen i en smurtform (2 l). Bag den i ovneni ca. 45 min.