Vegetarisk farsbrød med spidskålssalat

Vegetarisk farsbrød med spidskålssalat

Rester af det grønne farsbrød smager skøntkoldt med salat eller på brød.

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/stege/bagetid: 1½ time
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 125 g rugkerner eller brune ris
  • 250 g røde linser
  • 1 tsk salt
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 gulerødder (revne)
  • 2 stilke bladselleri (finthakket)
  • 1 rød peberfrugt (små tern)
  • 75 g rosiner (eller anden tørret frugt)
  • 1 spsk karry
  • 4 æg
  • 75 g nødder (hassel, valnød eller pecan) (hakket)
  • salt og peber
  • Spidskålssalat:
  • 1 spidskål
  • 125 g stikkelsbær (eller blommer)
  • 1 bdt radiser
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ tsk sukker
  • salt og peber

  1. Skyl rugkerner/brune ris og kog dem med ½ l vand i 30 min. Skyl linserne,dryp dem af ogrør dem i risene.
  2. Tilsæt salt og evt. lidtkogende vand og lad ris og linser simre møre – ca. 15 min. Tænd ovnenpå 175 grader.
  3. Steg løgene bløde ogblanke i en gryde med olie i ca. 5 min. Tilsæthvidløg, grønsager, ro-siner og karry og steg det under omrøring i5 min. Krydr med salt og peber og hæld det ien skål til afkøling.
  4. Hæld ris og linser i ensigte og lad det dryppegodt af.
  5. Pisk æggenelet sammen i en storskål og tilsæt grønsager,ris/linser og hakkede nødder. Smag til med salt og peber ogfyld farsen i en smurtform (2 l). Bag den i ovneni ca. 45 min.