Lasagne, vegetar, vegetarlasagne

Verdens bedste vegetarlasagne

Lasagne er dejlig nemt at lave og en favorit hos både børn og voksne. Men denne vegetarlasagne har vi sneget lidt ekstra grønsager med på menuen.

Lasagne til 4 personer

Total:45 minutter

Verdens bedste vegetarlasagne

  • 10-12 lasagneplader
  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 tsk. oregano
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. sukker
  • salt og peber
  • 200 g babyspinat
  • 500 g svampe
  • 3 kviste rosmarin
  • reven skal af 1
  • ubehandlet citron
  • 400 g ricotta
  • 1 kugle mozzarella
  • evt. bredbladet persille

Sådan laver du verdens bedste vegetarlasagne

  1. 1. Kog lasagnepladerne et par minutter – kun få ad gangen – og læg dem til afdrypning.
  2. 2. Tænd ovnen på 200 grader. Hak løget. Varm 1 spsk. olie i en gryde, og svits løg med et fed presset hvidløg. Tilsæt tomater og oregano, og hæld eddike ved. Lad saucen simre ca. 10 min. Smag til med sukker, salt og peber.
  3. 3. Skyl spinaten, og slyng den tør. Vend spinaten i tomatsaucen.
  4. 4. Rens svampene, og steg dem i 1 spsk. olie på en pande tilsat et fed presset hvidløg og hakket rosmarin. Steg ved god varme et par minutter. Krydr med revet citronskal, salt og peber. 
  5. 5. Fordel lagvis i et smurt ovnfast fad lasagneplader, tomatsauce, ricotta og svampe. Slut med et lag mozzarella i skiver.
  6. NEM AFTENSMAD: Pasta med rodfrugtcreme
  7. 6. Bag lasagnen i ovnen i ca. 10 min. Sæt den evt. under grill et par minutter til sidst, så osten bliver dejlig gylden. Top med bredbladet persille.