Snurrer med Nutella - Mums!
Nutellasnurrer - snoede skønheder, der gemmer på et lækkert fyld af nutella og nødder.
14-16 stk. nutellasnurrer
Ingredienser
- NUTELLASNURRER
- Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid
- 3 dl danskvand
- 50 g gær
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 2 æg
- 2 tsk. salt
- 2 tsk. kardemomme
- 1 tsk. vaniljesukker
- ca. 700 g hvedemel
- 1 dl nutella
- 25 g nødder, f.eks. hasselnødder, mandler og valnødder
- 1 æg til pensling
Sådan bager du nutellasnurrer
- Kom vandet i en skål, og opløs gæren heri.
- Smelt smørret, og rør i væsken sammen med sukker, æg, salt, kardemomme og vaniljesukker.
- Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Vælt dejen ud på et meldrysset bord. Rul den ud til et kvadrat. Smør nutella på halvdejen af dejen, og drys med hakkede nødder. Fold den anden halvdel af dejen over. Fold dejen endnu en gang, så den bliver til et kvadrat igen.
- Skær dejen ud i strimler. Sno dem, og bind knude på dejen, så de formes til snurrer. Læg snurrerne i muffinforme, og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og bag ved 200 grader i ca. 12 min.
Flere lækre opskrifter på snurrer
-
Nemme & lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv
-
Minisnurrer med tapenade & mandler
-
Klassiske kanelsnurrer - sådan bager du dem selv
-
Snurrer med hvid chokolade og lakrids
-
Snurrer med Nutella - Mums!
-
Lækre julesnurrer: Safran-snurrer med marcipanfyld
-
Blåbærsnurrer
-
Lækre nybagte julesnurrer
-
Kanelsnurrer med rosiner og marcipan
-
Speltsnurrer med daddel- & birkesfyld
-
Snurrer med pesto og parma
-
Snurrer med rabarber og marcipan