Vingryde med oksekød og rodfrugter

Vingryde med oksekød og rodfrugter

Denne ret sætter du over, etpar timer før gæsternekommer.

4-6 personer

Ingredienser

  • 600-700 g oksebov eller tykkam i tern
  • 2 spsk. hvedemel
  • salt, peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • ½ l rødvin
  • ½ l vand
  • salt, peber
  • 1 dl hakket persille
  • 2 kviste timian
  • 1 laurbærblad
  • Tilbehør:
  • kartoffelmos og grøn salat

  1. Vend kødet i hvedemel medsalt og peber. Varm olien op ien gryde, og brun kødet. Hakløget. Skær gulerødderne iskiver og persillerødder i skråskiver. Kom grønsagerne igryden, og svits dem med etpar min. Kom vin, vand, salt,peber, persille, timian og laurbærbladi gryden.
  2. Lad retten småkoge underlåg ca. 2 timer, til kødet er godtmørt. Smag til med salt og peber.Fjern timian og laurbær.Smag til med salt og peber.