Vidunderlig walesstang med hvid chokoladecreme & Daim
En klassisk walesstang går man aldrig galt i byen med, men det smager også fantastisk at peppe den op med Daim.
6 personer
Total:1 time 5 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 1½ dl vand
- 60 g smør
- 85 g hvedemel
- 2 tsk sukker
- 1 knivspids salt
- 2 æg (str. L)
- Hvid chokoladecreme:
- 1 blad husblas
- 175 g hvid chokolade
- 2 dl piskefløde
- ½ vaniljestang
- Fyld og pynt:
- 4 spsk hindbærmarmelade
- 100 g hindbær
- 100 g brombær
- 1 Daim chokoladebar evt. frysetørrede hindbær
Sådan bager du walesstang med hvid chokolade - creme og daim:
- Hvid chokoladecreme: Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål.
- Opvarm fløde og vaniljekorn i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden fra varmen, hæld fløden over chokoladen i skålen, og lad det stå i 1 minut.
- Rør i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen er smeltet, og cremen samler sig og bliver ensartet. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i cremen.
- Dæk skålen med husholdsningsfilm, og sæt cremen på køl i ca. 4 timer, eller til den er helt kold.
- Walesstang: Varm vand og smør op i en gryde, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, sukker og salt, og rør kraftigt, til dejen slipper grydens kanter.
- Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i 5 minut - ter. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt med et piskeris, til dejen samler sig.
- Tænd ovnen på 180 grader. Hæld dejen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud til en aflang stang i et snoet mønster. Stangen skal måle ca. 15 x 30 cm.
- Bag stangen i 35 minutter, og åbn IKKE ovnlågen under bagningen, da vandbakkelsen så kan falde sammen. Tag stangen ud, og lad den køle af på en bagerist.
- Smør marmelade i en bred stribe på midten af walesstangen.
- Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker i 1-2 minutter – pas på, at den ikke skiller. Hæld cremen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på walesstangen.
- Pynt med hindbær, brombær, grofthakket Daim samt evt. lidt frysetørrede hindbær.