Walesstang med hvid chokolade - creme og daim

Vidunderlig walesstang med hvid chokoladecreme & Daim

En klassisk walesstang går man aldrig galt i byen med, men det smager også fantastisk at peppe den op med Daim.

6 personer

Total:1 time 5 minutter

Arbejdstid:30 minutter

Ingredienser

  • 1½ dl vand
  • 60 g smør
  • 85 g hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 2 æg (str. L)
  • Hvid chokoladecreme:
  • 1 blad husblas
  • 175 g hvid chokolade
  • 2 dl piskefløde
  • ½ vaniljestang
  • Fyld og pynt:
  • 4 spsk hindbærmarmelade
  • 100 g hindbær
  • 100 g brombær
  • 1 Daim chokoladebar evt. frysetørrede hindbær

Sådan bager du walesstang med hvid chokolade - creme og daim:

  1. Hvid chokoladecreme: Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål.
  2. Opvarm fløde og vaniljekorn i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden fra varmen, hæld fløden over chokoladen i skålen, og lad det stå i 1 minut.
  3. Rør i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen er smeltet, og cremen samler sig og bliver ensartet. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i cremen.
  4. Dæk skålen med husholdsningsfilm, og sæt cremen på køl i ca. 4 timer, eller til den er helt kold.
  5. Walesstang: Varm vand og smør op i en gryde, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, sukker og salt, og rør kraftigt, til dejen slipper grydens kanter.
  6. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle af i 5 minut - ter. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk godt med et piskeris, til dejen samler sig.
  7. Tænd ovnen på 180 grader. Hæld dejen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud til en aflang stang i et snoet mønster. Stangen skal måle ca. 15 x 30 cm.
  8. Bag stangen i 35 minutter, og åbn IKKE ovnlågen under bagningen, da vandbakkelsen så kan falde sammen. Tag stangen ud, og lad den køle af på en bagerist.
  9. Smør marmelade i en bred stribe på midten af walesstangen.
  10. Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker i 1-2 minutter – pas på, at den ikke skiller. Hæld cremen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på walesstangen.
  11. Pynt med hindbær, brombær, grofthakket Daim samt evt. lidt frysetørrede hindbær.

De bedste tips til en god walesstang:

Mange har nok prøvet at lave mislykkede vandbakkelser. De 2 mest almindelige fejl er:

  1. Dejen er for tynd - der er brugt for meget æg.
  2. Dejen er ikke bagt længe nok, og falder sammen. 
  • Bag walesstangen samme dag, som den skal serveres. Ellers falder den sammen og bliver blød. 
  • Vandbakkelsesdejen til walesstangen kan opbevares i en plasticpose 1 uge på køl og 1 måned i fryser.
  • Hvis kringlen alligevel er blevet blød, kan den (dden fyld) bages sprød ved 210 grader i ca. 5 min. 

Vandbakkelser laves af en afbagt dej. Samme dej bruges til at koge melboller til suppe. På fransk hedder dejen „choux-dej“, der betyder, at dejen har været varm. Det er vigtigt, at dejen køles af, inden æggene tilsættes – ellers hæver den ikke.

(Kilde: Hjemmet)