Wienerbrødsboller med blåbær

Wienerbrødsboller med blåbær

En slags spandauer bagt af hjemmelavet wienerbrødsdej, flødeostecreme og blåbærmarmelade.

9 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Bagetid: 15 min.
  • ½ portion wienerbrødsdej - se opskrift her: Wienerkringle med remonce
  • 75 g blåbærmarmelade
  • Flødeostecreme:
  • ½ citron (økologisk)
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g flødeost
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • Pynt:
  • 1 æg
  • 1 knsp. salt
  • evt. glasur

  1. Creme:
  2. Vask citronen, og riv skallen fint. Bland citronskallen med sukkeret.
  3. Pisk flødeosten cremet med citronsukker og vaniljesukker.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 36x36 cm. Del den i 9 kvadrater (ca. 12x12 cm). Læg dem på 2 bageplader med bagepapir.
  5. Læg 1 stor tsk. flødeostecreme og 1 stor teskefuld marmelade midt på hvert dejstykke. Skær et snit fra hver spids ind mod fyldet, og fold hver anden snip ind mod midten. Tryk dem let til.
  6. Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl wienerbrødsbollerne med æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 12-15 min. Afkøl på en bagerist, og pynt evt. med glasur.