Wienerkager med lakrids

Wienerkager med lakrids

Her har den klassiske wienerkage fået lakrids i dejen.

(ca. 100 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hviletid, dej: ½ døgn
  • Bagetid: 6-8 min.
  • Opbevares i dåse
  • 250 g smør
  • 375 g mel (ca. 6 dl)
  • 125 g flormelis (2½ dl)
  • 10 g lakridspulver
  • 100 g ren rå marcipan (fintrevet)
  • 1 æg
  • Endvidere:
  • tesukker

  1. Findel smørret i melet og tilsæt flormelis, lakridspulver og fintrevet marcipan. Kom ægget i og saml dejen.
  2. Rul dejen til 6 cm i diam. tykke stænger, som rulles i tesukker. Lad dejrullerne stå koldt, gerne til næste dag.
  3. Skær stængerne i 3-4 mm tykke skiver og læg dem på bagepapir på bagepladen. Bag ved 200 grader i 6-8 min.