Wienerkager med lakrids
Her har den klassiske wienerkage fået lakrids i dejen.
(ca. 100 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Hviletid, dej: ½ døgn
- Bagetid: 6-8 min.
- Opbevares i dåse
- 250 g smør
- 375 g mel (ca. 6 dl)
- 125 g flormelis (2½ dl)
- 10 g lakridspulver
- 100 g ren rå marcipan (fintrevet)
- 1 æg
- Endvidere:
- tesukker
- Findel smørret i melet og tilsæt flormelis, lakridspulver og fintrevet marcipan. Kom ægget i og saml dejen.
- Rul dejen til 6 cm i diam. tykke stænger, som rulles i tesukker. Lad dejrullerne stå koldt, gerne til næste dag.
- Skær stængerne i 3-4 mm tykke skiver og læg dem på bagepapir på bagepladen. Bag ved 200 grader i 6-8 min.