Yoghurt med rabarber og sprød havre

Yoghurt med rabarber og sprød havre

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Rabarber:
  • 6-8 stilke rabarber (400 g)
  • 1 stang vanilje
  • 75-100 g sukker
  • Havre:
  • 70 g havregryn (2 dl)
  • 3 spsk sukker
  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider (½ dl)
  • Tilbehør:
  • ½ l yoghurt eller skyr

  1. Tænd ovnen på 180 gradervarmluft.
  2. Vask og tør rabarberstilkene og skær dem i 4-5 cm lange stykker. Vend dem i et ovnfast fad sammen med denflækkede vaniljestang og sukker. Lad dem trække 20 min.
  3. Bland havregryn med sukker og æggehvide, og bred det ud på en bageplade med bagepapir.
  4. Sæt både havregryn og rabarber i ovnen ca. 20 min. Vend lidt rundt i havren efter ca. 10 min. Tag havre og rabarber ud af ovnen, og lad dem afkøle.
  5. Rør yoghurt eller skyr cremet og anret i skåle eller glas med bagte rabarber og sprød havre.