Yoghurtis med blåbær og hvid chokolade
Frisk og læskende sommeris.
De første blåbær er kommet frem i skovene, og det er bare om at fylde kurven med de smukke bær. Tidligere har jeg brugt bærrene til marmelade og tærtefyld, men i år er det også blevet til blåbæris. I stedet for en flødeis, har jeg lavet en yoghurtis, da det gør den ekstra frisk og læskende.
Prøv også min opskrift på Sunde bananbrød med blåbær TRYK HER
Jeg har fået fingre i nogle fine ispindeforme, så isene ligner dem fra iskiosken, men helt almindelige forme kan selvfølgelig sagtens bruges. Blåbær og hvid chokolade er et lækkert match, så når ispindene er helt frosne, får de en lille dukkert i smeltet hvid chokolade.
Jeg havde en god portion is til overs, som jeg frøs ned. Og da det jo blot er yoghurt med blåbær, tilbød jeg min treårige søn en kugle til morgenmad – dén dag var jeg hans helt.
Ca. 0,7 l
Arbejdstid: 35 min.
Frysetid: ca. 25 min. (på ismaskine)
250 g blåbær (friske eller frosne)
250 g græsk yoghurt (10%)
1½ spsk. sirup (evt. agavesirup)
1 spsk. citronsaft
Pynt:
Ca. 80 g hvid chokolade
1. Skyl blåbærrene, hvis de er friske, og dup dem tørre med køkkenrulle.
2. Kom blåbær, yoghurt, sirup og citronsaft i en blender, og kør til ensartet konsistens.
3. Hæld blandingen i en ismaskine, og kør i ca. 25 min.
4. Hæld isen i ispindeforme, og lad dem fryse ind i et par timer.
5. Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem over vandbad.
6. Dyp ispindene i chokoladen og servér dem straks, eller frys dem ned igen til senere brug.
Tip: Har du ikke en ismaskine, kan du hælde iscremen direkte i isforme, og sætte dem i fryseren i ca. 3 timer.
Tip: Ispindeforme og ispinde af træ kan købes i bl.a. Panduro Hobby.