Barbara Egholm

Aprilsnar!: Forårets it-taske har du fået gratis af kommunen

Glem dyre designertasker og slaskede net. Nu skal din taske i stedet have grønne nuancer, være fast i formatet – og udleveres af staten i bæredygtighedens navn.

OBS: Dette var ALT.dks aprilsnar i 2019!

Balenciaga har gjort det, Comme des Garçons har gjort det, og nu gør kommunen det også: Forvandler helt almindelige hverdagssager til moderigtige designertasker.

Vi så det med Ikea-pose-tasken og den brune papirspose-taske, og nu er tiden altså kommet til en ægte hverdags go-to, som hverken kan købes i butikkerne eller hos de store modehuse. I stedet kan den hentes hos kommunen – hvis du altså ikke allerede har den stående hjemme under køkkenvasken.

Biospanden så vi for første gang i august 2017, hvor Københavns Kommune begyndte at udlevere dem gratis til borgerne i jagten på at gøre affaldssortering populært. Desværre har irriterende bananfluer og lugtgener givet spanden et uheldigt ry.

image1.jpeg

Barbara Egholm med It-tasken.

Men nu har nogle af modebranchens mest eftertragtede profiler besluttet at give den praktiske, grønne plastik-spand nyt liv. De kalder den ”håndtaskens svar på en Crocs-sko”.

"Jeg er vild med looket, der skriger natur og klimabevidsthed," siger den københavnske model Barbara Egholm med mere end 51.000 Instagram-følgere, der har bestilt hele syv tasker hos kommunen.

"Jeg lagde mærke til, at folk kiggede helt vildt, da jeg gik ned med skraldet og tænkte: Det må jeg kunne bruge til noget! Den pynter simpelthen så fint på armen," supplerer hun.

Eurowomans egen kommercielle redaktør, Pernille Rosenkilde, giver den grønne biotaske et ekstra touch af natur med smukke påskeliljer.

Normcore for fuld skrue

Den nye it-taske passer lige ind i tidsånden, hvor ’normcore’-tendensen har gjort op med store skrud og dyre sager. Nu skal vi i stedet være bæredygtige, personlige og helt og aldeles praktiske.

"Det er fuldstændig banebrydende, fordi det taler lige ind i tidsånden at have en genbrugstaske. Det gør op med brug-og-smid-væk-kulturen, og det synes jeg, at vi skal værne om," siger modeekspert Chris Pedersen.

IMG_9591.jpg

Forfatter, blogger og stilikon, Frederikke Toftsø, bærer tasken afslappet over armen.

Med sit hullede ydre er tasken måske ikke den allermest praktiske til at holde nøgler, læbepomade og andre nødvendige småting på plads, men det kan du nemt ændre.

Du kan nemlig holde styr på sagerne med de nedbrydelige, grønne plastikposer, der følger med helt gratis. De passer endda i farven, så looket bliver mere rent og lækkert.

Har du ikke fået fjernet resterne af bananskrald og æggeskaller fra siderne? Frygt ikke, lugten gør blot din nye favorittaske mere autentisk. Skynd dig at få fat i din helt egen grønne bio-taske lige her.