brun læbestift læbeblyant

Denne type læber hitter igen – og de er lige ud af 90'erne…

En hot makeup-trend fra 1990’erne er tilbage i fuldt flor - og hittede under den netop afsluttede New York Fashion Week. Se her, hvordan du selv kan fortolke looket.

Vinteren er på vej med sine mere mørke og afdæmpede farver – og det samme er et særligt look på læberne, som var at spotte overalt i 1990’erne.

Den brune læbestift med en tydeligt markeret læbekant er nemlig tilbage!

Vi har tidligere skrevet om 13 ting, som 90’er-børn klædte sig i – frivilligt, og hvordan en bestemt type "grimme" smykker fra den tidsperiode nu er tilbage som en del af tidens hotte ”90'er-besættelse” i garderoben.

Og nu skal du dette efterår tænke på dine yndlings-90'er-skønhedsikoner, som fx supermodellen Naomi Campbell og skuespilleren Drew Barrymore, når du vil fremhæve dine læber.

Under den netop afsluttede New York Fashion Week herskede den nostalgiske skønhedstrend nemlig på catwalken og blandt gæsterne, skriver det amerikanske mode- og skønhedsmagasin Bustle.

Den danske influencer Emili Sindlev var en af dem, som fotograferne under modeugen spottede med de mørke læber, og modeskaberen Kim Shui lod i stor stil sine modeller omfavne den brune læbestift med en skinnende highlighter – en kombination, der prydede praktisk talt enhver rød løber i 90'erne.

brune læber trend emilie sindelev.jpg

Få looket selv:

Hvis du ikke var i live i 1990’erne, og du gerne vil vide, hvordan du selv får looket, er der flere veje at gå.

1) Lyse, brune læbestifter

Du kan prøve med en mindre kraftig tone brun a la den, som model Bella Hadid og sanger Jennifer Lopez er spottet med inden for de seneste måneder.

brune læber trend bella hadid.jpg

Jennifer Lopez (t.v.) på den røde løber til Tribeca Festival i juni, og model Bella Hadid på årets Cannes Film Festival (t.h.) har begge forelsket sig i trenden med brun læbestift. (Foto: Getty Images)

2) Meget mørkebrune læber

brune læber trend 1990erne.jpg

Er du mere modig, kan du gå med den kraftige mørkebrune læbestift, som skuespiller Drew Barrymore, sanger Mariah Carey og supermodellen Cindy Crawford rockede op gennem i 1990’erne.

Der var fuld fart på "50 shades of" brune nuancer på læberne hos Cindy Crawford i 1990, hos Mariah Carey i 1991, og da Drew Barrymore gik på den røde løber i 1999. (Foto: Getty Images)

3) Den brune lipliner

lipliner trend fra 1990erne hitter igen.jpg

Ja, du kan også godt finde din mørke læbeblyant frem. En trend, der kun vil blomstre endnu mere i den kommende tid, hvis man skeler til makeupartisterne under årets New York Fashion Week.

En markeret læbekant er på mange måder at gå ”all retro” sammen med den lysere brune læbestift - stærkt inspireret af 1990'ernes idoler, som føromtalte Naomi Cambell, skuespiller Pamala Anderson og Spice Girl-medlem Geri Halliwell, der alle elskede den trend.

De bedste brune læbestifter og læbeblyanter

Mac brun læbestift.jpg

Har du ikke allerede en brun læbestift på din makeup-hylde, findes der flere både flotte og meget holdbare læbestifter og læbeblyanter på markedet netop nu.

bobbi brown brun læbestift.jpg

Vi har her fundet 9 bud på brune læbestifter og læbeblyanter:

Dior brun læbestift.jpg

MAC - Lustreglass lipstick i farven "Deep warm brown" - set til 200 kroner

CLINIQUE brun læbestift.jpg

Bobbi Brown - Crushed lip color Læbestift i farven "Blackberry" - set til 255 kroner 

LAURA MERCIER brun læbestift.jpg

DIOR - Rouge Dior Forever Liquid Lipstick i farven "400 Forever Nude Line" - set til 329 kroner

Nyx Professional Makeup brun læbestift.jpg

CLINIQUE - Even Better Pop Lip Colour Foundation i farven "22 Nuzzle" - set til 195 kroner

CLINIQUE brun CHUBBY STICK.jpg

LAURA MERCIER - Rouge Ess Silky Creme Lipstick i farven "Brun Pale" - set til 285 kroner

MAC læbeblyant brun.jpg

Nyx Professional Makeup - Lip Lingerie Push Up Long Lasting Lipstick i farven "10 Teddy" - set til 99 kroner

Shiseido LipLiner InkDuo brun læbeblyant.jpg

CLINIQUELæbepomade med farve kaldet Chubby Hubby Stick moisturizing lip colour balm i farven "09 heaping hazelnut" - set til 169 kroner

MAC - læbeblyant i farven "Soft beige brown" - set til 180 kroner

Shiseido - LipLiner InkDuo i farven "12 Espresso" - set til 245 kroner