Chantall Scott

Designer i gummistøvler og pailletter: ”Hvis du ikke er tilpas, er det lige meget, at tøjet er dyrt”

Designer Chantall Scotts garderobe spænder fra den ene yderlighed til den anden: fra festlige pailletter til praktiske gummistøvler, som sagtens kan mikses i samme look. Hun holder af det gode håndværk, bruger sine mange kåber til alle anledninger og sværger til skiundertøj som det inderste, lune lag.

Stil

Jeg kan godt lide farver og godt håndværk. Når en kjole er foret lækkert, har smukke knapper, et smukt mønster, og der er tænkt over alle detaljer.

Inspiration

Jeg finder inspiration på rejser, på gaden, blandt mennesker, film, unge mennesker, kulturen, historien og især i fortiden.

Chantall05.jpg
Guldsko fra Sézane, lilla net fra Peru, kåbe fra Vibeke Scott, kjole fra det danske mærke Coeme, lædertaske fra Jérôme Dreyfuss, flettaske fra Frankrig.

Favoritdesigner

Jeg har ingen favoritdesigner som sådan, men jeg bliver draget af godt håndværk, og at nogen har gjort sig umage.

Det kan være alt fra en kendt designer, som ofte har de dygtigste håndværkere til at brodere, klippe og sy pailletter på, til den gamle kone, der sidder i bjergene i Peru og væver bælter med teknikker, hun har lært fra sin mor og har finjusteret og udviklet.

Jeg har fundet mange tidløse design i Spanien, hvor der er mange dygtige designere. Det er ofte Paris, vi kender for godt design, men Madrid og Malaga har meget godt at byde på.

Chantall03.jpg
Den lange, hvide bomuldskjole med broderi er fundet på et marked i Mexico, og den er en af Chantalls favoritter. Sofaen er fra Ilva.

Hverdag

Jeg ender ofte i kjoler eller heldragter. Det er så utrolig let. Du skal kun tage stilling til ét stykke tøj, og så kan du dresse op eller ned med smykker, høje eller flade sko, støvler eller tennissko.

Fest

Til fest ser du mig altid i kjole eller nederdel. Jeg er ofte overdressed, men sådan har jeg det bedst. Jeg elsker pailletter – og gjorde det også før, de var på mode.

Chantall04.jpg
Pailletsættet fra H&M er købt hver for sig med flere års mellemrum, og Chantall bruger det både som sæt og hver for sig med en strik til nederdelen eller jeans til toppen. Gardiner syet af silkevelour, betonbord fra Ilva og stiletter fra Pura Lopez.

Mest & flest

Helt klart kåber i alle afskygninger. Fra tynde, lange silkekåber til vatterede mønstrede kåber, elegante silkevelourkåber og bohemede, stribede bomuldskåber, og frottékåber i gode snit har også sneget sig ind i min garderobe. Kåber er superanvendelige.

Når du står op om morgenen, kan du lige smide en kåbe over dig, og straks er du påklædt. Er du så heldig, at du bor tæt på vand og kan få en morgendukkert, er det rart at kunne ”klæde sig på” med en kåbe.

Er jeg ved at gøre mig klar til fest, er det skønt at dimse velklædt rundt i en silkevelourkåbe uden at være bange for, at der kommer makeup eller andet på festkjolen og så skifte til kjolen i sidste minut.

Når du kommer hjem fra arbejde, og det er lidt køligt, er der ikke noget bedre end at tage en vatteret kåbe udover tøjet. Har man først haft en vatteret kåbe, forstår man, hvorfor det har været så traditionel en beklædning i f.eks det kolde Kina eller England.

Chantall02.jpg
Chantall elsker kåber og kjoler og har virkelig mange fine favoritter. Kåber fra Vibeke Scott og blomstret kjole fra A Piece Of Favourite.

Bæredygtighed

Jeg har mit tøj i mange, mange år. Jeg går ikke specielt op i, hvad der er moderne lige nu og her, men bliver tiltrukket af unikke kreationer. Det kan være en kjole fra et marked i Marrakech eller en skræddersyet skjorte fra Camilla Stolze.

Nu hvor mine to piger er blevet store, ”låner” de ofte mit tøj, og det har jeg det fint med, for det er bedre, at det bliver brugt, end at det hænger i skabet. Min søster, en veninde og jeg bruger også meget hinandens tøj – på den måde bliver alt mit tøj brugt rigtigt meget og har en lang levetid.

Sko

De to par sko, jeg bruger allermest, er mine gummistøvler og futsko. De er i brug hver eneste dag.

Chantall01.jpg
Flettet bælte fra Peru, laktræsko fra Mine, glimmersandaler fra Ash. Fadet er fra Rumænien og står på taburet fra en genbrugsbutik.

Smykker

Jeg er glad for smykker og har her, som i min garderobe, både dyrt og billigt. Jeg har nogle arvestykker fra min bedstemor, som var en stor inspiration for mig, som jeg holder meget af. Jeg skifter meget smykker, og det eneste, jeg har på hver dag, er min vielsesring, som min mand har designet. Den er meget enkel og smal, så den passer til alt det, jeg kan finde på at tage på.

Butikker

Jeg shopper meget lidt, men er glad for det nyere danske mærke Coeme, som virkelig gør sig umage med detaljerne, og deres tøj er lige så smukt fra vrangen som forsiden. De har taget stilling til alt i deres design lige fra placering af knapper til produktion og fremstilling. Virkelig forbilledligt for mig som designer.

Paloma Vintage er ligeledes en fantastisk inspirerende butik. Hos Camilla Stolze kan jeg også altid finde noget, jeg kan lide. Men ellers køber jeg mest mit tøj på rejser, hvor jeg har bedre tid og ro til det.

Chantall06.jpg
Den hvide top er fra Coeme, som Chantall beundrer for deres gennemførte håndværk. Jeans fra franske Sézane.

Største samling

Jeg har ikke som sådan en samling, men jeg har mange kåber, mange pailletter og en del armbånd. Jeg er glad for faste armbånd i alle afskygninger. Både hjemmelavede og købt på markeder, og Bangleup Paris laver også nogle fine.

Chantalls tips til god stil

  • Gå aldrig ud af døren, hvis du ikke føler dig tilpas i det, du har på.
  • Pas godt på dit tøj, få det repareret, hvis det er gået i stykker, og giv dit tøj en længere levetid.
  • Giv den lidt ekstra gas, når du skal til fest. Frem med pailletkjolen og de høje stiletter.

Tendenser

Jeg er ret begejstret for den tendens, vi ser lige nu med hjemmelavet tøj. Først kom strikken, så hæklerierne og nu hjemmesyet tøj. Det er jeg ret vild med af flere grunde. Du kommer til at udtrykke dig individuelt, de unge er rigtig gode til at bruge gamle duge, gardiner og dynebetræk til nye kreationer, og det kommer der ofte noget smukt og unikt ud af.

For det andet passer det godt til kroppen, og skræddersyet tøj gør bare så meget godt for ens figur. Jeg synes også, jeg ser en tendens til, at vi passer bedre på vores tøj, sko, tasker og får dem repareret, hvis og når det går i stykker og dermed giver det en længere levetid.

Chantall07.jpg
Chantall er bidt af at strikke og har en stor samling af hjemmestrikkede trøjer i mange farver. Stiletter fra Pura Lopez.

Bedste køb

Det er mit skiundertøj fra Devolt. Jeg har det altid som det inderste lag, så jeg undgår at blive gennemkold. Jeg har lært min lektie efter mange produktionsrejser med en meget kold aircondition.

Aldrig uden

Min ring, som var mit første ekstravagante køb. Jeg fik den fremstillet af guld og diamanter under en rejse til Shanghai med min mor og søster. Det er mere end 20 år siden, og jeg elsker den.

Chantall08.jpg
Kommoden er vintage, og her opbevarer Chantall alle sine smykker i den øverste skuffe og i skrinet fra August Sandgren. De blå sandaler er fra Emma Go, paillettop fra Zara, smykker er vintage.

Klar på 5 minutter

Smid en kjole over hovedet, sæt håret op i en opsat frisure. Tag sandaler på, hvis det er sommer, eller lange støvler, hvis det er vinter. Smykker efter humør, mascara og lipgloss, så afsted.

God stil

Hvis du føler dig godt tilpas i dit tøj, ser du godt ud. Du kan sagtens være klædt på for tusindvis af kroner, men hvis du ikke føler dig i balance eller godt tilpas, så er det lige meget, at tøjet er dyrt.

Chantall.jpg
Her er Chantall i en strikket pailletkjole syet på mål af en designer i Malaga.

Chantall Scott

  • Designer hos flagfabrikken Langkilde & Søn og medejer af modebrandet Vibeke Scott.
  • Er 51 år, bor i Virum sammen med Niels, Hannah, 17, og Aksel, 19. Eva på 21 år er flyttet hjemmefra.