Det elskede vi ved modeugen, og det var vi knap så vilde med

Det elskede vi ved modeugen, og det var vi knap så vilde med

Copenhagen Fashion Week SS21 var tilpasset de omstændigheder, som verden befinder sig i lige nu, og det betød en helt ny måde at afholde modeugen på. Vi giver dig vores take på tre højdepunkter fra ugen, samt tre ting vi var knap så vilde med.

I sidste uge løb Copenhagen Fashion Week af stablen. De to årlige modeuger er et højdepunkt, når man arbejder i modebranchen, og så er det ofte lukket område for omverdenen med undtagelse af de små øjeblikke, der bliver fanget og delt på Instagram. Vi har samlet tre højdepunkter, der er værd at fremhæve, og så får du selvfølgelig også tre lavpunkter, for Fashion Week er ikke kun lig med glitter og glamour.  

3 højdepunkter

Diversitet, diversitet, diversitet

Det meste og de fleste var repræsenteret – både i forhold til valg af modeller og tøj. Køn, gender-blender, modeller i alle aldre og med forskellige etniciteter. Men der var også en diversitet i de afholdte begivenheder, der strakte sig meget længere end bare fysiske modeshows. I år var der daglige talks på skemaet, der rummede alt fra bæredygtighed til udfordringer i branchen, køn på kryds og tværs, anti-racisme og det helt store taleemne – at være sort i modebranchen.       

Vi var især inspireret af den talk, der gik under navnet anti-racist practices, der havde Amelia Hoy i værtsstolen og Naima Yasin fra Seat at the Table som gæst. Det var en meget ærlig snak, hvor der blev delt flere vigtige og aldeles lærerige budskaber, så en kæmpe anbefaling herfra! Du kan gense det hele her.

De fysiske modeshows

Vi elskede alle de nye tiltag under modeugen, der rummede alt fra talks med vigtige emner til kreative udstillinger og videoer – især Stine Goyas digitale præsentation var en favorit, men også Gannis fine udstilling var et fint og anderledes tiltag. Men der er bare noget ganske særligt over stemningen ved et fysisk modeshow med musik og modeller, der spankulerer ned ad catwalken. Sådan et havde flere af de danske designere valgt at afholde, og nogle af de mest magiske shows stod Lovechild, Henrik Vibskov, Søren Le Schmidt og 7 Days Active for.  

Badesandaler trender

Tidligere på sommeren guidede vi jer til de otte mest blærede badesandaler, og under modeugen blev det bekræftet, at de er kommet for at blive. Og tak for det! For varme, hævede fødder går bare ikke godt med lukkede, høje sko, så her kom de farverige Havaianas-klipklapper os til undsætning.

3 lavpunkter

Copy-paste

Det er sket før, at designere bliver beskyldt for at kopiere, og denne gang er det danske Designers Remix, der er blevet klandret for at være lidt for inspireret af det unge, britiske designtalent Bradley Sharpes design. Kjolerne, som Designers Remix fremviste som en del af deres SS21-kollektion, var formet som et telt af genbrugsmateriale med tekster som ”I used to be a curtain” og ”I used to be a pillow”, og flere – særligt på Instagram – kritiserer det danske tøjmærke for at efterligne de kjoler, den britiske designer lavede i forbindelse med sit afgangsprojekt på designskolen Central Saint Martins i maj måned, som ligeledes var kreeret ud af genbrugsmateriale.

Til ALT.dk siger Designers Remix om beskyldningerne: "Vi har ikke givet nogen undskyldning, da vi synes sagen er helt uberettiget, da vores kjole overhovedet ikke er identisk med eller inspireret af noget af det, vi efterfølgende har set fra Bradley Sharpe. Vi har som tidligere nævnt ikke haft kendskab til Bradley Sharpe, før han fremsatte sine uberettigede beskyldninger." 

Svedpletter på bagdelen

Danmark er i den grad ramt af hedebølge – og ja, efter adskillige uger med regnvejr har vi cravet det, så nej, vi må ikke klage. Bevares, det var da bedre end modeugen sidste sommer, der forløb i øsende regnvejr, men 30 graders varme føltes bare ikke så værdsat, når vi gerne ville være miljøvenlig og cykle rundt fra show til show. Hvis nogen skulle være i tvivl, så var det svedpletter, undertegnede havde på bagdelen, da vi stod i kø ved indgangen til 7 Days Actives show.

Jeg skal tisse!

”Jeg skal tisse” er muligvis den sætning, der er blevet sagt flest gange. Der var sørget for lækre, kolde drikkevarer til samtlige events, og for at undgå dehydrering i varmen blev der drukket rigelige mængder vand. Skiltet til toilettet dukkede bare aldrig op, og at være konstant tissetrængende uden et toilet i sigte er bare ikke nice.