frisør daniella dif

Er dit hår ved at give op? Her er frisørens 7 bedste råd

Vi må vente lidt endnu med at komme til frisøren, men inden du går helt i panik over dine spaltede spidser, så læs lige med her. Vi har fået frisør Daniella Dif til at dele sine 7 bedste tips til at pleje håret, når du ikke har mulighed for at komme til frisøren.

Adskillige lockdowns under Covid-19 har betydet lange perioder, hvor vi har måtte undvære en eller flere ture hos frisøren. Det er ikke kun os, der er trætte af situationen, for vores hår ligner efterhånden også noget, der er ved at give op. Og selvom det er fristende at gribe ud efter køkkensaksen i skuffen – vi indrømmer, at vi har været tæt på – så vent lige et øjeblik. For der er heldigvis flere ting, du kan gøre, inden du går så drastisk til værks.

Vi har spurgt Daniella Dif, der er frisør i frisørsalonen Palma i København, om hendes bedste råd til, hvordan du kan pleje og passe på dit hår, når du ikke har mulighed for at komme til frisøren, samt hvad du absolut ikke må gøre.

7 gode råd fra frisøren

"Please, lad køkkensaksen ligge"

”Jeg kan ikke sige det nok: Læg køkkensaksen tilbage i skuffen, hvor den hører hjemme! Der er intet værre end en halvsløv alt-mulig-saks, og det er slet ikke så let at klippe “lige over”, som de fleste tror. Hvis det kribler i fingrene for at lege frisør, så tag maskinen og brug den på en af mændene i dit liv. Går det helt galt, er de nok mere villige til at ende med en karseklippet frisure.”

Drop hårfarven fra supermarkedet

”Hold dig langt væk fra projekter, der omhandler hjemmefarvning. Resultatet bliver sjældent som forventet, og din næste tur hos frisuren bliver bare endnu dyrere, når skaden skal fikses. Jeg havde nogle meget mislykkede forsøg i stolen efter den første lockdown, og hos en af mine kunder var det gået så galt, at det næsten tog otte timer at redde!

Hvis du virkelig ikke kan holde din udgroning ud eller de små grå hår, der pibler frem, så brug en hårskyggespray, der går ud ved hårvask, til at skjule dem. Så gør du dig selv en kæmpe tjeneste.”

Få silkeblødt hår

”Giv dit hår lidt ekstra kærlighed i form af en god hårkur. Vask først dit hår med shampoo, og lad så håret tørre til det er håndklæde tørt, inden du kommer kuren i. Lad den sidde i minimum tre minutter, imens du giver dig selv en dejlig hovedbundsmassage, der stimulerer hovedbunden og føles afstressende. Hvis du alligevel arbejder hjemme, kan du lade kuren sidde i endnu længere ved at sætte håret op i en knold, så virkningen forstærkes.

Når du har skyllet hårkuren ud, skal du komme conditioner i og afslutte med en leave in-conditioner. Hvis dit hår er meget tørt, kan du komme nogle dråber olie i til sidst. Resultat? Et silkeblødt og meget taknemligt hår!”

Spring en hårvask over

”Fedtet hår er aldrig lækkert. Desværre betyder det også, at mange vasker deres hår hver eneste dag, men det er helt forkert, for jo oftere vi vasker vores hår desto hurtigere, bliver det fedtet. Årsagen er, at man ved hårvask fjerner det naturlige sebum (olie) fra hovedbunden med den konsekvens, at produktionen af sebum øges, og det får håret til at se endnu mere fedtet ud.

Så udnyt at der er lockdown, og spring en hårvask eller to over – du behøver ikke at vaske dit hår mere end hver anden eller tredje dag. Det kræver tilvænning, så hold ud – det er det hele værd, for du sparer både tid til dig selv samt naturen for en masse skadelige hårprodukter.”

Styling med strømpebukser

”Selvom det er et godt tidspunkt at skåne håret for varmeredskaber, er det også en god mulighed for at øve sig på nogle nye hårstyles. Drop føntørreren og lad dit hår lufttørre. Brug et krøllejern eller en varmebørste til at lave nogle smukke bevægelser i håret. Husk varmebeskyttelse, inden du går i gang!

Varmebørsten giver det flotteste blowdry-look, som det man får hos frisøren. Du kan også udforske, hvordan du styler dit hår uden varmeredskaber fx med et par strømpebukser. Kun fantasien sætter grænser, så leg med dit hår og skab nogle nye looks, du kan bruge, når du skal tilbage på arbejde som lidt variation til den klassiske hestehale eller knold.”

Mental og fysisk sundhed

”Vores hår påvirkes af, hvordan vi har det, så stress, søvnmangel, angst, dårlig kost og manglende motion spiller en stor rolle. Fysisk og mental sundhed er vigtigt for mange ting, så sørg for at bevæge dig, hvad end det er en lang gåtur med en veninde, pilates på stuegulvet eller 20 squats, når du rejser dig fra sofaen. Det er også vigtigt med en sund og varieret kost samt rigeligt med vand.

Vores hår er som planter, så rødderne har brug for hydrering indefra for, at de kan vokse og holde sig sunde. Vand indeholder nærmest alt, hvad dit hår har brug for af næring for at se sundt og glansfuldt ud. Det indeholder også jern, calcium og magnesium, der afhjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer, der påvirker dit hår negativt.”

Book en tid hos din frisør

”Vi ønsker vist alle, at frisørsalonerne snart må åbne, men imens vi venter, så skynd dig at booke en tid. Du er ikke den eneste, der hungrer efter at komme af med dine spaltede spidser eller bare få noget forkælelse, som en tur hos frisøren jo er, og de fleste frisører er allerede booket flere måneder frem.”

Om eksperten

  • Daniella Dif, 30 år
  • Frisør hos salonen Palma i Indre By i København, hvor hun har været i 9,5 år
  • Kendt for sin langhårs-signaturklip 
  • Farvespecialist samt Aveda Nordic Color Educator
  • Laver videoer med styling og giver tips om hår på Instagramprofilen @danielladif.