Her er vinderne af Guldknap-prisen 2024

ALT for damerne har igen i år kåret vinderne af den prestigefyldte designpris, Guldknappen. Denne gang er prisen gået til det lille Aarhus-baserede brand SalonSalon.

Årets Guldknap-vinder er fundet ved en festlig begivenhed i Operaen. I år er ALT for damernes designpris gået til det aarhusianske mærke SalonSalon, som med sit koncept tager udgangspunkt i traditionelt beklædningshåndværk; kollektionerne præsenteres på halvårlige saloner i København og Aarhus og produceres herefter på bestilling til den enkelte kunde.

De tre kvinder, Mette Bjerregaard, Dorte Hannibal og Stine Bjerregaard, som stiftede SalonSalon i 2020 var selvsagt glade, overraskede og tydeligt berørte over at modtage prisen, som blev overrakt af designeren Soeren Le Schmidt.

”Det betyder kæmpe, kæmpe meget. Det er meget uventet og meget stort. Og vi er meget taknemmelige og så lykkelige for den opbakning, vi har – vi er ikke noget uden vores vidunderlige kunder,” lød det fra vinderne.

En alternativ tilgang

Guldknappen blev første gang uddelt i 1985, hvor Søs Drasbæk modtog den. Gennem årene har ALT for damerne givet den til mange forskellige brands, der alle har haft det til fælles, at de både forstod at fange tidens trend og skabe tøj i øjenhøjde med de danske kvinder.

Mens mærker som Ganni, Mads Nørgaard og By Malene Birger har været blandt vinderne de senere år, har valget i år stået mellem tre mindre brands – Proem Parades, Mr. Larkin og SalonSalon – der har det til fælles, at de forholder sig til tøjproduktion på en alternativ måde, siger Rikke Dal Støttrup, chefredaktør hos ALT for damerne, og uddyber:

"De bruger overskudsstoffer og producerer kun dét, de er sikre på at have aftagere til. Samtidig sørger SalonSalon for at skabe tøj, der klæder kvinder, som passer til den enkelte og derfor kan bruges år efter år."

At modtage ALT for damernes designpris, som gennem tiden, er blevet givet til nogle af modebranchens største brands, er på mange måder en blåstempling. Men at det er ALT for damerne og alt.dks læsere, der har stemt på SalonSalon som vindere, betyder nærmest endnu mere, siger de til alt.dk.

"Vi har som brand en lille dedikeret kundeskare, og vi er meget stolte over, at ALT for damernes læsere også har fået øje på os – og ikke mindst har stemt på os."

Om Guldknappen

ALT for damerne har uddelt designprisen Guldknappen siden 1985 med det formål at hædre danske designere og brands, som har udmærket sig. Og siden 2021 har de inviteret deres læsere med til overrækkelsen.

Guldknappen 2023 blev uddelt ved ALT for damernes store prisshow i Operaen i København, hvor en perlerække af kendte kvinder, der har været i bladet i løbet af året, gik catwalk i designs fra de tre nominerede brands. Operaen var spækket med fest, farver, musik og talks fra dørene gik op til lyden af Alberte Windings bløde stemme, til festen blev lukket med et brag af en catwalk.

Søs Drasbæk var den første til at modtage Guldknappen i 1985 og siden har Mads Nørgaard, Stine Goya, Ganni, By Malene Birger, Margit Brandt, Julie Fagerholt og DAY Birger ét Mikkelsen blandt andre modtaget designprisen.

Om SalonSalon

Brandet blev stiftet i 2020 af designer Mette Bjerregaard, der driver virksomheden sammen med Dorte Hannibal og Stine Bjerregaard. Mette og Stine er søstre. SalonSalon kan bl.a. bestilles på brandets halvårlige saloner i København og Aarhus, mens et lille udvalg af ready-made-styles også sælges via Wearesalonsalon.com og i butikken i Aarhus.