Gun-Britt Eurowoman

5 hurtige til Gun-Britt: ”Lad være med at vaske hår hver dag”

Ingen over, ingen under. Gun-Britt Zeller er den ukronede dronning inden for frisørfaget. Her får du svar alt fra, hvad hun gør, når hun har en dårlig hårdag til, hvordan hun behandler sin hud. Og det vil man gerne vide.

Hvad gør du, når du har en dårlig hårdag?

“Jeg lignede lort, da jeg stod op i morges, for den er lidt fedtet lige nu,” Gun-Britt roder i hovedbunden.

Artiklen fortsætter efter videoen...

“Den trænger til en hårvask. Det første, jeg tænkte, var: “Ej, Gun-Britt, du skulle jo have vasket det hår i går.” Men det fik jeg ikke lige gjort. Så i morges tog jeg min tørshampoo og sprayede over det hele, så satte jeg fønen på, for så bliver tørshampooen så lækker. Der kommer en friskhed til håret. Så vendte jeg det lidt med et fladjern og krammede stylingvoks i, så håret blev løftet op. Jeg håber, at jeg ser lidt rimelig ud?”

Hvad klæder dig?

“Med årene har jeg fundet ud af, at tøjet ikke skal være for larmende. Jeg bruger meget af mit gamle tøj. Forleden havde jeg gammelt Céline på fra top til tå, og så satte jeg det sammen med et Hermès-bælte og The Row-sandaler. Jeg kan godt lide tøj, der er lidt herreagtigt primært i sort, hvid, gråt og blåt. I salonen arbejder meget i sort. Det er ikke os, der skal fylde, det er kunderne. Om vinteren er jeg glad for store sweatre, gerne oversized.”

Hvordan behandler du huden?

“Jeg renser den hver morgen og hver aften, og så bruger jeg god serum og creme. Jeg er rigtig glad for La Mer, som jeg har brugt i rigtig mange år. Til kroppen bruger jeg mit eget mærke, Body Scrub, Body Wash og Body Butter, som jeg blander med lidt Body Oil for at blødgøre den. Jeg har ikke så mange vipper, så hver aften bruger jeg M2 (Beauté Eyelash Activating Serum, red.). Den har givet mig masser af vipper. Den står ved siden af tandbørsten, så husker jeg den.”

Hvilken makeup bruger du?

“M2 har lavet en ny mascara, som er med til at forlænge vipperne. Den er jeg glad for. Miild har en god concealer, jeg bruger omkring øjnene. Min foundation er letdækkende og fra Chanel (Vitalumière, red.). Min øjenskygge er i brungrå toner og min lipgloss lys, begge fra Chanel. Jeg er ikke vild med at være for makeuppet. Men lidt er jeg altså nødt til at bruge.”

Kom nu, hvad er dit bedste hårtip?

“Lad være med at vaske hår hver dag. Hårvask fremprovokerer fedtstof, så det bare bliver mere fedtet, jo mere du vasker det. Jeg vasker hår en gang om ugen, og jeg træner hver dag. Jeg kan komme afsted med det, men jeg bruger også hjælpemidler og tørshampoo. Jeg bruger min egen Blonde Shampoo for at trække det gullige ud af mit lyse og grå hår. Om sommeren bruger jeg en kur en gang om ugen. Om vinteren hver 14. dag.”