Oliering af hår

Fire håreksperter fortæller: Sådan er du garanteret en god hårdag, hver dag

Vi har spurgt 4 håreksperter, hvordan man får en god hårdag og fået dem til at dele deres bedste stylingtips og de produkter, de ikke kan undvære.

Melissa Solomon, 27, frisør, hårstylist og afrohår-specialist

Melissa Solomon.jpg

Hvordan starter en god hårdag?

“Det handler om enkelhed og effektivitet. At finde den rette balance mellem et ubesværet look og en frisure, der kan holde til en travl dag, er nøglen. Det giver dig frihed til at nyde dagen uden at bekymre dig om dit hår.”

Hvad er dit bedste råd til hår, der er kedeligt og klasker?

“For at give liv til kedeligt hår anbefaler jeg at fokusere på både klipning og pleje. Et nyklippet hår tilfører volumen og bevægelse og kan gøre en stor forskel. En vigtig del af plejen er at vælge de rette produkter, som f.eks. Mielles Babassu Conditioning Shampoo, der er sulfatfri og fugtgivende, til krøllet hår. Det er afgørende at tilpasse din hårpleje til din specifikke hårtype for at få det bedste resultat.”

Hvad er dit bedste stylingtip?

“Et godt stylingtip til krøllet hår er at påføre en leave in-conditioner eller fugtighedscreme, mens håret stadig er fugtigt for at hjælpe med at definere dine naturlige krøller og reducere krus. Derudover kan det være en god idé at bruge en bredtandet kam eller dine fingre til forsigtigt at rede håret ud for at bevare krøllerne og forebygge knækkede hår.”

Melissas yndlingsprodukter:

“Moussen indeholder olivenolie, der tilfører fugt og glans til håret og hjælper med at holde krøllerne på plads og reducere krus. Den giver også fleksibelt hold og varmebeskyttelse. Jeg bruger den dagligt til mine kunder, uansets om de får cornrows, finger coils eller en helt almindelig styling.”

Olive Oil Wrap Set Mousse fra ORS.jpg
Olive Oil Wrap Set Mousse fra ORS, 89 kr.

“Et styrkende olieprodukt, der er beriget med rosmarin- og pebermynteolie og andre næringsrige olier, som hjælper med at styrke håret, stimulere hårvækst og berolige hovedbunden. Det efterlader håret stærkere og mere modstandsdygtigt mod skader.

Mielle Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil.jpg
Mielle Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil fra MIELLE ORGANICS, 229 kr.

“Denne krølledefinerende gel er formuleret med naturlige ingredienser som aloe vera-juice, kokosnøddeolie og althearod-ekstrakt, der hjælper med at forme krøllerne uden at efterlade dem stive eller klistrede.”

Curl Maker fra CAMILLE ROSE.jpg
Curl Maker fra CAMILLE ROSE, 239 kr.

Sara Falkenberg, 41, frisør, hårstylist og ejer af salonen Atelier a place

Sara Falkenberg.jpg

Hvordan starter en god hårdag?

“Hvis jeg ikke starter med en hårvask, er det ikke en god hårdag. Vi er mange frisører, som er uenige om emnet, men det er meget individuelt, så vask efter dit hårs behov. Jeg bruger min Dyson Airwrap multistyler for at få en hurtig føntørring, mens jeg giver mit hår en lille smule tekstur med den tykke barrel, der følger med.”

Hvad er dit bedste råd til hår, der er kedeligt og klasker?

“Prioritér en fast ugentlig hovedbundseksfoliering, der fjerner snavs, fedt, kalk og produktrester. Det gør en kæmpe forskel. Håret føles mere naturligt løftet fra hovedbunden og vil også vokse sundere ud og syne mere livligt og blankt. Bruger du mange stylingprodukter i hovedbunden, vil du have gavn af at eksfoliere to gange om ugen.”

Hvad er dit bedste stylingtip?

“Jeg er kæmpe fan af små hårklips, der ikke giver mærker i håret og kaldes no crease hairclips. De kan lette vægten på kraftigt hår ved at placere dem bag ørerne og er også geniale, når det kommer til styling af pandehår, især curtin bangs.”

Hairclips.jpg

Saras yndlingsprodukter:

“Denne scrub eksfolierer hovedbunden og er god hovedbundspleje. Jeg bruger den mindst en gang om ugen. Du gør håret vådt, tager ca. en teskefuld, masserer hele hovedbunden og skyller produktet ud, inden du vasker med shampoo og balsam. Det har været en game changer for mig.”

Clarifying Scalp Scrub fra MONPURE.jpg
Clarifying Scalp Scrub fra MONPURE, 420 kr.

“Dette serum har været min favorit, siden jeg fik det i hænderne for mange år siden. Det er multiprodukt, som både kan anvendes i vådt og tørt hår, og ud over pleje giver det også den perfekte tekstur, hvis du putter det i tørt hår. Og så dufter det vidunderligt.”

Haute Performance Finishing Serum fra ILES FORMULA.jpg
Haute Performance Finishing Serum fra ILES FORMULA, 430 kr.

“Produktet, der transformerer kedeligt og porøst hår og gør det stærkere og smukkere. Du sprayer det i tørt hår og lader det sidde i min. 15 minutter, men kan sagtens lade det blive i håret natten over og vaske det ud dagen efter.”

Bond Repair Traktement homekit fra EPRES.jpg
Bond Repair Traktement homekit fra EPRES, 500 kr.

Maria Mørk, 29, frisør og hårstylist

Maria Mørk.jpg

Hvordan starter en god hårdag?

“For mig er det perfekte uperfekte udgangspunktet for en god hårdag. Det skal se tilfældigt ud, selv om det ikke er det, og her er mit bedste råd en god prep, der er trinnet mellem vask og føntørring. Det er vigtigt for din stylings holdbarhed, at håret er forberedt, så den kan holde hele dagen og måske natten med.

I stedet for at have et hav af forskellige hårprodukter på hylden derhjemme, som står og samler støv, så få din frisør til at anbefale 1-2 gode stylingprodukter til netop din hårtype.”

Hvad er dit bedste råd til hår, der er kedeligt og klasker?

“Start med en shampoo og balsam, som ikke er for tung til dit hår – f.eks. Shu Uemura Muroto Volume-serie, der plejer fint hår og efterlader det fyldigt og luftigt. Vask altid håret to gange i shampoo.

Første gang renser du håret og hovedbunden for fedt og snavs, og anden gang går shampooens plejestoffer ind og virker. På dag tre eller fire efter håret er blevet vasket, kan du prøve dig frem med en sleek frisure. Prøv at ændre på skilningen og/eller lav en stram snoet knold.”

Hvad er dit bedste stylingtip?

“Prepping er det vigtigste for at få den bedste holdbarhed i frisuren. Vær f.eks. ikke bange for at bruge mousse i håndklædetørt hår, inden du føntørrer. Det giver hold og tekstur.”

Marias yndlingsprodukter:

“Skal du lave en opsætning eller frisure? Så er denne vådlak uundværlig! Det er et finishprodukt, som du slutter af med, og som næsten fungerer som en lim til håret.”

Techni.art Fix Design Spray fra L’Oréal Professionel.jpg
Techni.art Fix Design Spray fra L’Oréal Professionel, 195 kr.

“Denne mousse giver volume og hold og den har en varmebeskyttende effekt. Det er en god idé at rede håret igennem, inden du føntørrer, så produktet fordeler sig.”

Grandiose Hair Plumping Mousse fra ORIBE.jpg
Grandiose Hair Plumping Mousse fra ORIBE, 305 kr.

Kasper Astrup Bang-Bötel, 35, hårstylist og makeupartist

Kasper Astrup Bang-Bötel.jpg

Hvordan starter en god hårdag?

“Hvis du er overskudstypen, som sover med heatless curlere og starter med 100 strøg med din Mason Pearson-børste, er det selvfølgelig en god forudsætning. Ellers er mit bedste råd, at du planlægger din hårvask. De dage, hvor du drømmer om løst, luftigt og voluminøst hår, skal du vaske det, og de dage, hvor du vil have en stram opsætning, må det godt være fedtet.”

Hvad er dit bedste råd til hår, der er kedeligt og klasker?

“Få din frisør til at anbefale dig den rigtige shampoo og pleje. Alt for mange bruger tunge og plejende produkter, der får skandinavisk hår til at klaske. Min hemmelighed er også at forebygge fedtet hår med lidt tørshampoo i nyvasket hår.”

Hvad er dit bedste stylingtip?

“En god føntørring! Det er værd at bruge de ekstra 10 minutter, lige meget om du er til klassisk blowout, udglatning, volumen, eller om du har en krasbørstig hvirvel, der skal bekæmpes. Hvad angår produkter, holder klichéen: Keep it simple. Varmebeskyttelse og en form for leave in-styling alt efter hårtype.”

Kaspers yndlingsprodukter:

“Jeg har samarbejdet med ghd i over 10 år, og de bliver ved med at udvikle og optimere deres produkter. Den nye Chronos-styler leverer hurtige og vedvarende stylinger, så du kan opnå mere form og glans, om det er krøller, bølger eller glat hår, du går efter.”

Chronos Styler fra GHD.jpg
Chronos Styler fra GHD, 2.700 kr.

“Den ultimative plejeserie til skadet hår, der ikke gør det tungt eller fedtet. Den renser og plejer håret effektivt samtidig med, at den fjerner skadelige metaller. Det er vigtigt, hvis dit hår er blevet udsat for styling eller kemisk behandling. Serien hjælper med at genopbygge og styrke håret både inde- og udefra.”

Ultimate Repair-serie fra WELLA.jpg
Ultimate Repair-serie fra WELLA, fra 220 kr.