Bedste tips til hårpleje

5 håreksperter fortæller: Det er mit bedste tip til håret

Oh skræk. Håret er kedeligt og klasker, og du ved ikke, hvad du skal stille op med det. Ro på. Håreksperterne giver dig deres bedste tips til, hvordan hver dag kan blive en god hårdag.

Mads Stig, 36, frisør og ejer af Mads Stig Studio

“En god hårdag starter med rent hår. Her er det vigtigste, at du kender din hårtype og -kvalitet. Har du fx hovedbundsudfordringer, eller er dit hår kemisk behandlet, er det vigtigt, at du plejer håret derefter. Uanset hårkvalitet vil jeg altid anbefale, at du bruger den fornødne tid på dit hår. Vask det grundigt. Gerne to gange, hvis du ikke vasker det hver dag, og brug balsam bagefter. Brug gerne en stor kam til at lukke skællagene på hvert hårstrå. Hvis du tænker, at det lyder for plejende for dit hår, tager du fejl. Du har bare ikke fået den nødvendige rådgivning af produktvalg.”

“Der er mange, der angriber håret med håndklædet, når de skal tørre det. Vær i stedet varsom, og pres det overskydende vand ud af dit hår. På den måde laver du mindst mulig skade på håret. Påfør en detangler-lotion på håret, inden du går igang med børsten. Og gerne en varmebeskyttende, hvis du skal bruge føn og andre varmeredskaber på det efterfølgende. Start med at børste forneden, og arbejd dig op til rødderne.”

“Hvis jeg skal fremhæve et enkelt produkt, er det Shu Uemuras Izumi Tonic. Det er en infusion af risvand og serum, som beskytter håret mod ydre påvirkninger og giver styrke til hvert hårstrå.”

Mads Stig.jpg

Cim Mahony, 48, frisør og ejer af frisørsalonen Studio Cim Mahony og Barnholdts

“En god hårdag starter indefra. Besøg din læge en gang om året, og få taget en test for at se, om du mangler vitaminer og mineraler. Hvis du er i underskud, så sørg for at justere din kost eller supplere med de rigtige kosttilskud. Når håret først er ude af hårsækken, er det dødt og kan kun forbedres kosmetisk. Derfor gælder det om at pleje det indefra først.”

“Hvis du vågner med kedeligt hår, kan jeg virkelig anbefale, at du investerer i en Dyson Supersonic-føntørrer, som er født med en teknologi, der skåner håret samtidig med, at den sælges med et væld af mundstykker, som gør det lettere at style alle typer hår. Husk, at det ikke er godt at gå ud eller sove med vådt hår, da det er 80 procent mere porøst i våd tilstand.”

“Hvis jeg skal highlighte et favoritprodukt, som alle med hår på hovedet kan have gavn af, er det Proteinspray fra Less is More. Det er et plejende produkt, som er fuldstændig vægtløst og kan bruges hver dag. Enten i håndklædetørt hår eller som let opfrisker på de dage, hvor du ikke gør håret vådt. Produktet tilfører fugt og protein, som holder håret glansfuldt og smidigt. Det er en daglig booster til håret.”

Cim Mahony.jpg

Mette Thorsgaard, 37, frisør og hårstylist

“Først og fremmest skal du børste dit hår minimum en til to gange dagligt og gerne flere. Det holder gang i blodcirkulationen i hovedbunden, transporterer hårbundens egne olier ud i håret og fremhæver hårets naturlige glans.”

“Jeg vil virkelig anbefale, at du investerer i en god klipning. Det gør stylingen af dit hår meget lettere. Spørg din frisør, hvordan du styler din frisure bedst. Jeg elsker, når håret ser lidt uperfekt og tilfældigt ud. Mit favoritprodukt til det perfekte uperfekte hår er Lime Souffle fra Less is More. Det er en cremet voks, som giver en lettere struktur. Den er en sikker vinder hver gang.”

“Det vigtigste hårprodukt, som jeg personligt ikke kan leve uden, er en Mason Pearson-børste. Den er genial. ”

Mette Thorsgaard..jpg

Mie Harritz, 44, frisør og medejer af frisørsalonen Grau

“Gør dig umage med at føntørre dit hår den dag, du vasker håret. Du skal bruge 5-15 minutter alt afhængig af dit hårs længde. Brug gerne en rundbørste. Krøllejern eller Carmen Curlers fungerer godt i et hår med lidt længde. Det skaber form og frisure og lægger skællaget ned, så håret holder sig pænt og blankt i flere dage.”

“Dagen efter anbefaler jeg, at du bruger en tørshampoo. Den tager fedtet fra hovedbunden og sovenakken. Husk at frisere håret igennem, så produktet fordeler sig i håret. På tredjedagen sætter du dit hår op. Prøv at variere din opsætning, så du ikke altid ender med en hestehale. Hestehalen får fx en opgradering, hvis du bruger en enkel sløjfe eller et fint farvet spænde. På den måde slipper du for at vaske dit hår hver dag. Det slider mindre på håret, så det bliver sundere og blankere.”

“Mit yndlingshårprodukt er helt klart Oribe Dry Texturing Spray. Det er et genialt produkt både til nyvasket og halvfedtet hår.” 

Mie Harritz..jpg

Marianne Jensen, 51, frisør og hårstylist

“Jeg vil gerne understrege vigtigheden af at finde en god frisør, som kan give dig en klipning, der klæder dit ansigt og framer det på den rigtige måde. Hvis din klipning rammer dit ansigt rigtigt ind, uanset om det er kort eller langt, har du kun gode hårdage.”

“Dernæst gælder det om at finde en god frisør, som er dygtig til at fremelske din hårstruktur, så du ikke får et forceret look. Spørg, hvilke stylingprodukter, der passer til dit hår, så du bruger de rigtige. Jeg kan personligt godt lide produkter, der ikke syner i håret. For mig er håret sexet, når du har lyst til at røre ved det og ikke hænger fast i hårlak, når du stryger fingrene igennem det.”

“Mit hitprodukt til en god hårdag er Anti.Gravity fra Kevin Murphy. En volumespray, som giver let hold og har en afrensende effekt, så dit hår syner renere i flere dage.”

Marianne Jensen.jpg