maria barfod

Maria Barfod: ”Det kan læses i mit hår, at mit liv i to år har været en rollercoaster”

For dj Maria Barfod er det smukt at turde livet. Hun er for længst blevet ligeglad meddømmende blikke, hun prioriterer tid med sig selv og sin taknemmelighedsdagbog hvereneste dag, og så tager hun sine hudplejerutiner lige så alvorligt som tandbørstningen.

Min morgenrutine … består af et stort glas vand og noget varmt at drikke. Det kan være frisk ingefærte eller sort kaffe. Jeg vasker mit ansigt, og så sætter jeg mig med mig selv i 15 minutter, tænder et lys og skriver taknemmelighedsdagbog. Så er det træning – enten hot yoga eller styrketræning, som det er lige nu – og så bad. Sen morgenmad, fordi jeg faster 17 timer i døgnet, hvis min dag tillader det, og så er dagen (sent) i gang.

Denne rutine er fast, men ellers lever jeg lidt to liv. Et, hvor jeg den ene uge står op klokken 6 for at smøre madpakke, få min søn i skole, træne, arbejde mm. Og et, hvor jeg ugen efter nærmest går i seng klokken 6, fordi jeg har været ude at spille, og der bliver vendt op på nat og dag. Jeg har en form for jetlag hver uge.

Artiklen fortsætter under videoen ...

At pleje min hud betyder … rigtigt meget for mig. Jeg lærte alt for sent, hvor vigtig en god hudplejerutine er. Jeg har sovet med makeup på, til jeg var 30! Heldigvis har jeg gode gener, så min hud er stadig pæn i forhold til livsstil og alder, men jeg ser tydeligt forskel på, om jeg plejer og især fugter den, jo ældre jeg bliver. Nu renser jeg mit ansigt og gennemfører en tre-trins rutine, uanset hvor sent jeg kommer hjem. Samme med tandbørstning. Vigtigt.

Jeg lægger makeup, når … jeg har lyst til at føle mig lidt extra. Har jeg en hjemmearbejdsdag, som jeg har en del af, så er jeg i XL-sweatsuit og bar, ren hud og hårkur i håret. Skal jeg ud at spille, har jeg altid makeup på. På huden bruger jeg bl.a. Face & Body Foundation fra Mac. Det er en let foundation. Jeg kan godt lide at dække det, der skal dækkes, men jeg kan også godt lide at ligne mig selv, og jo ældre jeg bliver, og jo flere folder jeg får, jo mindre af både concealer og pudder bruger jeg, for det føles som maling i mit ansigt.

Efter foundation så blush og shine, mens brynene får farve og måske lidt ekstra streger. Jeg har ikke store bryn og prøver ikke at gøre så meget ved dem, men accepterer bare, at sådan ser jeg ud, uanset tendens og mode i bryn. Jeg har ret lange vipper og kan bruge stort set alle mascaraer. Lige nu er jeg glad for SuperFan fra Smashbox. Jeg giver T-zonen lidt pudder, og til sidst får læberne en lipgloss, gerne fra Fenty. Det er et ret simpelt look, som jeg har kørt i årevis.

Mit hår … har set bedre dage. I de seneste to år har mit liv været et rollercoaster, og det kan læses i håret, så det skal have en masse kærlighed. Jeg har endnu ikke fundet en rutine for at redde det, men min frisør Fine fra Morii har lovet at hjælpe mig, og det glæder jeg mig til.

Hvis min hud slår ud, er mit trick at … få kyndig vejledning af Elina Lei eller Mads Storm fra Retouch Clinic. De er eksperterne, og jeg lytter!

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået ... fik jeg af min psykolog, og det var, at jeg skulle lære at elske mig selv.

Når jeg skal have smilet frem, lytter jeg ... lige nu til Coe Leray med ”Players”. For mig er musik jo en ting, som jeg nørder i hver eneste dag. Der kommer nye sange til mit repetoire, og jeg finder nye og gamle numre hver uge, der så bliver repeteret i mine højtalere igen og igen, til et nyt slår det af pinden.

Det mærkeligste produkt, jeg har på badeværelseshylden, er … Poo-Pourris Before You Go-spray. Den tager lugten efter de længere besøg.

Hvis jeg kunne give mit unge jeg et skønhedsråd, ville det være … INTET solarium. Jeg var teen i 90’erne ...

Nutidens skønhedsideal … handler for mig om alt arbejdet indefra og ud. Du kan gøre nok så meget med det ydre, men kommer det ikke indefra, kan det være ligegyldigt. Når jeg haft krise over en elsker, min alder eller lignende, er jeg begyndt at kigge og fokusere på mit ydre. Det, ved jeg, er forkert, og nu opdager jeg det heldigvis meget hurtigt og kan grine af mig selv. Der er mange gode ting ved alder. Visdom er en af dem.

Maria Barfods favoritter:

nivea.jpg

Farmors creme

Min farmor brugte kun vand og denne creme i ansigtet hele livet, og hun havde den flotteste hud. Her har jeg lige et par trin ekstra, haha. Jeg bruger især Nivea-cremen, når jeg har brug for et godt lag fugt og ekstra glød. Creme, Nivea, 50 kr.

mac.jpg

Flawless

Jeg bruger altid makeup, når jeg skal på arbejde. Det vigtigste er, at huden er flot. Mineralize Skinfinish, Mac, 185 kr.

karmameju.jpg

Bløde hænder

Jeg elsker, at hænderne bliver både bløde og velduftende med håndcremen fra Karmameju. Hand Lotion Life, Karmameju, 269 kr.

lip.jpg

Hverdagsfavorit

Lip Conditioner, Mac, 180 kr.

fenty.jpg

Smukke læber

Fentys lipglosser er favoritterne. De fås ikke bedre! Gloss Bomb, Fenty Beauty, 189 kr.

bryn.jpg

Genvej til markante bryn

Jeg elsker at have flotte, markerede bryn, og den oldschool brynfarve fra Hanne Bang virker bare. Brynfarve, Hanne Bang, 140 kr.

Dette Instagram-foto er smukt for mig, fordi …

fedty.jpg

... jeg bliver stolt af mig selv, når jeg ser, hvor eventyrligt mit liv egentligt er, og af, at jeg tør gå med livet og alt, hvad det tilbyder. Derfor gør dette meme mig rigtig glad. For jeg er en, der tør livet – også selv om jeg har mange dømmende blikke på grund af min alder og mit køn. For jeg ”burde” jo gøre, være og se ud på så mange andre måder, end jeg gør. Det er skønhed for mig: at turde livet!

Maria Barfod

Er ukronet dj-dronning i det københavnske natteliv og dj-booker på Søpavillonen. Derudover tilbyder hun kost- og livsstilsrådgivning under navnet Hej krop. Hun er 42 år og mor til Charles på 9 år.