meghan markles brudekjole

Se alle billederne: Kvindelig topdesigner står bag Meghans smukke brudekjole

Designeren bag er britisk – og bruden strålede. Få alt om den amerikanske skuespiller Meghan Markles brudekjole, da hun gav sit ”ja” til den britiske prins Harry.

Med solen højt på himlen og omkring en halv million mennesker klar ude foran kirken og mange, mange millioner flere bag alverdens tv-skærme, blev et af de mest ventede punkter i forbindelse med prins Harry og Meghan Markles bryllup afsløret kort efter kl. 13.

Da ankom dagens hovedperson nemlig, og alles øjne rettede sig med ét mod den amerikanske skuespiller, da dén blev afsløret:

Meghan Markles brudekjole.

Forinden havde det vrimlet med rygter. Ville kjolen være skabt af  kendisdesigneren Stella McCartney, hvis design den 36-årige amerikanske skuespiller tidligere har udvist glæde for? Ville hun mon have et eller flere smykker på, som har tilhørt gommens afdøde mor, prinsesse Diana? Og selvfølgelig: hvilken stil ville kjole være i – enkel eller det helt store "marengs"-skrud med alt, hvad det indebærer?

Og da det så endelig blev afsløret ved ankomsten til kirken, stod en ting helt klart: Bruden strålede!

Den helt hvide kjole var enkel i sit udtryk og med bådudskæring og trekvartlange ærmer. Bag den står den britiske designer Clare Waight Keller, der er den første kvindelige chefdesigner i modehuset Givenchy. 

Første kig til kjolen var, da Meghan Markle ankom i bilen med sin mor, Doria Ragland, ved siden side og smilende vinkede ud til de mange fremmødte. (Foto: Getty Images)

På hovedet kan man måske ikke så overraskende se, at Meghans imponerende slør blev holdt på plads af et smukt diademsmykke. (Foto: Getty Images)

Ved ankomsten gav Meghan dette henrivende smil ud til de mange fremmødte, mens vinden blæste i sløret. (Foto: Getty Images)

Det imponerende slør set fra oven, som Meghan Markle træder ind i kirken hjulpet på vej af to af de små brudesvende. (Foto: Getty Images)

Det ved vi om kjolen

  • Den er designet af Clare Waight Keller, der er den første kvindelige chefdesigner i modehuset Givenchy.
  • Kjolen er med bådudskæring, i en klassisk A-form og med trekvartlange ærmer.
  • Brudesløret er fem meter langt.
  • På sløret er broderet tredimensionelle blomster, der hver især repræsenterer de 53 Commonwealth-lande, som Meghan Markel på den måde ønskede at få med på sin "rejse".
  • Det tog syerskerne hundredvis af timer at sy kjolen og sløret, og de skulle vaske deres hænder hver halve time for at holde både tyl og tråde helt rene.
  • Brudebuketten er designet af blomsterhandleren Philippa Craddock, og den indeholder blomster, som Harry selv havde håndplukke dagen før fra sin private have på Kensington Palace. 

(Foto: Getty Images)

Den stolte, kommende ægtemand, prins Harry, var iklædt uniform, da han ankom til kirken side om side med sin forlover og storebror prins William.(Foto: Getty Images)

Kronprins Charles førte sin kommende svigerdatter op til den ventende prins. (Foto: Getty Images) 

Smilet var ikke til at tage fejl af på Meghan Markles store dag. (Foto: Getty Images)

Da det nygifte par trådte ud af kirke, kunne man virkelig se hele kjolen i fuld figur, hvos den fine A-form på skørtet trådte i karakter (Foto: Getty Images).