mynilla knitwear

Julie Wittrup gik på aftenskole for at lære at strikke: Nu strikker hun små kunstværker

Da Julie Wittrup for fem år siden blev gravid med sin datter, besluttede hun sig samtidig for at udleve sin drøm om at kreere ting i strik – og det har hun gjort lige siden under navnet MyNilla Knitwear. Hendes designs kommer i de smukkeste farvesammensætninger, med broderier og fine motiver.

Fortæl os lidt om dig selv?

”Jeg hedder Julie Wittrup og er 31 år gammel. Min passion for strik startede, da jeg var gravid med min datter, Vanilla My, der nu er 5 år. Min svigermor var dygtig til at strikke og gjorde det ofte, men jeg havde også selv en drøm om at skabe og kreere ting i strik. Da min datters kolik stoppede, og der kom mere overskud i hverdagen, begyndte jeg derfor på aftenkursus – og jeg har strikket lige siden.

Jeg har en kandidat i kommunikation og driver til dagligt Another Studio sammen med fotograf Mikkel Dahlstrøm. Another Studio er et kreativt studie, hvor vi primært leverer stylingsager og boligreportager til livstilsmagasiner og aviser. MyNilla Knitwear startede som en hobby, der sidenhen har udviklet sig, så jeg nu også strikker til andre end min datter og mig selv.”

Hvordan opstod idéen til at starte MyNilla Knitwear?

”Jeg har altid været kreativ og elsker at skabe, så da jeg begyndte at mærke en interesse for mine strikkesager fra andre end mig selv, besluttede jeg mig for at prøve det af og startede MyNilla Knitwear i 2020."

LÆS OGSÅ: ”Man må røre ved alt, hoppe i sofaen og spise i designermøblerne”

Hvor kommer navnet MyNilla Knitwear fra?

”Navnet er en hyldest til min datter Vanilla My. Hun er grunden til, at jeg i sin tid lærte at strikke. Samtidig er mit strik legende og farverigt, og det er naturligvis også en reference til hende.”

Hvad gør du dig af tanker, når du laver et nyt produkt?

”Jeg strikker med hjertet; ”hvad kunne jeg godt selv tænke mig at falde over i en tøjbutik?” Ofte slår jeg masker op, inden jeg ved, om det bliver en trøje, en T-shirt eller noget helt tredje. Jeg giver altid plads til nye idéers opståen.”

mynilla knitwear detaljer
Julie Wittrups designs er små kunstværker med broderi og andre fine detaljer.

Hvad er din særlige signatur?

”Hm, det er nok, at hvert enkelt stykke tøj er et lille kunstværk i sig selv; gerne med broderi, forskellige farver eller andre sjove detaljer, der gør, at man ikke kan lade være med at kigge på dem. Og så sidder mærket altid uden på tøjet – jeg synes ikke, det skal gemmes væk.”

Hvad/hvem inspirerer dig?

”Katrine fra garnbutikken Skabagtig, og ikke mindst hendes store udvalg af spændende garn, inspirerer mig. Jeg går ofte på opdagelse i hendes garnrestkasser, og der opstår altid nye ideer, når jeg ser noget nyt garn, en særlig farve eller en ny tekstur.

Designer Lærke Bagger og Sofie bag Instagram-profilen @anden_omgang er begge to superdygtige til at inkorporere garnrester i deres designs og har i den grad inspireret mig til at bruge selv de mindste garnrester. Stine A (smykkedesigner, red.) inspirerer mig også utrolig meget – både hendes farvevalg, tøjstil og hendes arbejde med former. Og ikke mindst min datter. Ja, inspirationen kommer i små brudstykker fra alle mulige spændende mennesker.”

mynilla knitwear smileytrøje
Smileytrøjerne er noget af det, Julie Wittrup sælger mest.

Hvad er dit mest solgte produkt?

”Helt sikkert mine smileytrøjer.”

mynilla knitwear
En af de nyeste trøjer fra Julie Wittrups hånd,

Hvilke af dine designs er du mest stolt af?

”Det må være mine nyeste trøjer, hvor fine farver af garnrester bryder hver omgang og skaber et smukt mønster i midten af trøjen hele vejen op til halsen.”

Har du nye ideer på tegnebrættet?

 ”Ja, altid! Hovedet kører nonstop – og det er både en forbandelse og en gave.”

Dine tre yndlingsdesignere?

”Ganni, Stine Goya og Custommade” 

Hvilke designere indenfor samme fag følger du på Instagram?

”Jeg følger faktisk ikke så mange på Instagram. Man finder inspiration på Instagram, men det er både på godt og ondt: Nogle gange scroller man i evigheder for at finde inspiration og uden at tænke over det, lagres billeder og idéer i os, og når man strikker med salg for øje og ikke bare til sig selv, vil jeg gerne, at mit univers bygger på mine egne farvesammensætninger, idéer og måder at udforme en sweater på – og ikke med udgangspunkt i andres designs, som jeg ubevidst har fundet inspiration til gennem Instagram.”