Pink Poppy Rose

Mias unikke jakker hitter på Instagram: ”Ofte når jeg sætter nye varer til salg, er de solgt på en halv time”

Under navnet Pink Poppy Rose syer Mia Staunsager bl.a. smukke veste og jakker ud af vintage quilttæpper, som hun sælger på Instagram, for et eller andet skulle hun jo bruge tiden på under den første coronanedlukning. Siden er det kun én vej. Fremad.

Fortæl os lidt om dig selv?

”Jeg hedder Mia Staunsager, er 47 år og bor i Egå uden for Aarhus med min kæreste og vores todrenge på 9 og 11 år. Jeg har også min store datter Mille på 25 år, der arbejder i min virksomhed Relove and Roses og er min trofaste model, når jeg skal tage billeder til Pink Poppy Rose.

Jeg er uddannet tekstildesigner og har arbejdet i modebranchen i mange år. For fem år siden begyndte mit RELOVE and roses-eventyr (et andet tøjmærke, som Mia Staunsager står bag, red.), og jeg har været selvstændig de sidste tre år. Jeg har ALTID elsket genbrug og at gå på loppemarkeder og i genbrugsbutikker for at finde fine ting, der kan få nyt liv og måske endda en helt ny funktion. Og jeg synes, det er så fascinerende, at tingene har en historie.”

Mia Staunsager er kvinden bag Pink Poppy Rose,
mia staunsager.jpg
Mia Staunsager er kvinden bag Pink Poppy Rose,

Hvordan opstod idéen til at starte Pink Poppy Rose?

”Pink Poppy Rose opstod for et år siden under den første coronanedlukning. Jeg kunne ikke få varer fra Indien til mine @reloveandroses-varer, så jeg kastede mig i stedet for over min mangeårige samling af vintage quilttæpper. Jeg satte nogle enkelte tæpper til salg og syede veste mm. af de tæpper, der havde for mange huller eller pletter. De blev så sat til salg på Instagram og blev hurtigt populære; ofte når jeg satte nye varer til salg, var de solgt i løbet af en halv time. Det gav mig lyst til at lave mere, og jeg havde virkelig brug for at lave noget under nedlukningen. Jeg er jo selvstændig på fuld tid. Pink Poppy Rose gjorde, at jeg havde noget at lave, men absolut også at tjente nogle penge.

Jeg ELSKER, at tingene har en historie. Tænk, at der er kvinder, som har siddet og brugt timer på at sy disse smukke tæpper, nogle af dem er jo 100 år gamle – tænk på de historier de ville kunne fortælle. Det er jo det vildeste håndværk, og det er det, man skal se, fremfor de små fejl eller pletter der måtte være. Skønheden og håndværket overshiner med længder de små uregelmæssigheder, der måtte være i stoffet.”

Hvor kommer navnet Pink Poppy Rose fra?

”Først hed det Relove Relove Vintage, men jeg ændrede det til Pink Poppy Rose og fik min søster Anne Staunsager til at lave den fineste akvarel af en smuk poppy rose (valmue, red.), og min anden søster Mai Staunsager det smukke logo. Selve navnet opstod en tidlig søndag morgen, hvor jeg sad med min morgenkaffe og skrev lidt tanker ned.”

Mia Staunsager kreerer bl.a. fine veste ud af vintage guilttæpper.
quilt vest.jpg
Mia Staunsager kreerer bl.a. fine veste ud af vintage guilttæpper.

Hvad gør du dig af tanker, når du laver et nyt produkt?

”Jeg får hele tiden nye ideer, og der er sjældent langt fra tanke til handling; når ideen først er der, skal den helst afprøves med det samme – så bliver der lavet mønstre, klippet og syet. Og Instagram er jo ret hurtig til at give dig en tilbagemelding på dine ting.”

Hvad er din særlige signatur?

Tja, det ved jeg faktisk ikke…”

Hvad/hvem inspirerer dig?

”Jeg bliver konstant inspireret af verden omkring mig. Det er svært at forklare, men jeg har altid en lille notesbog med mig til at skrive og tegne de ideer ned, jeg får.”

Stakkevis af smukke vintage quilttæpper.
quiltaepper pink poppy rose.jpg
Stakkevis af smukke vintage quilttæpper.

Hvad er dit mest solgte produkt?

”De hele vintage quilttæpper sælger rigtig godt, men veste og jakker er også ret populære.”

Mia Staunsager sælger også quiltrester, som bl.a. kan kommes i glas og ramme som her.
pink poppy rose billede med quiltrester.jpg
Mia Staunsager sælger også quiltrester, som bl.a. kan kommes i glas og ramme som her.

Hvilke af dine designs er du mest stolt af?

”Hver jakke og vest er unik og fortæller hver sin historie. Jeg er også ret vild med quiltresterne, som jeg sælger; man kan putte dem i en ramme, og så får man det smukkeste billede, som langt fra ligner et tryk, men når du kommer tæt på, ser og fornemmer du stofligheden og teksturen.”

Vest og jakke ud af vintage quilttæpper.
pink poppy rose quilt jakke og vest
Vest og jakke ud af vintage quilttæpper.

Har du nye ideer på tegnebrættet?

”Lige nu arbejder jeg på en vest og en jakke, hvor jeg sammensætter mindre stykker quilt, simpelthen for at udnytte materialet mest muligt. Det fortjener det, når der nu er lagt så mange timers håndarbejde i det.”

Dine tre yndlingsdesignere?

@lærkebagger: Fordi hun er så megasej og upoleret.

@skallstudio: Måske fordi mine egne designs er så farverige, kan jeg godt lide Skall Studios rolige og fine univers.

@sabina_sommer: Smukke, smukke kjoler.

Hvilke designere indenfor samme fag følger du på Instagram?

”Jeg elsker at følge med hos @itraadmedverden, som bl.a. laver de smukkeste gardiner af plantefarvede overskudsstoffer, og så hjælper de kvinder, der har svært ved at finde en plads på arbejdsmarkedet. Jeg elsker den socialøkonomiske vinkel.

@sillewindum er også megainspirerende. Jeg elsker at følge med i hendes stories, hvor man er med i alle led af hendes plantefarvning. Lidt nørdet, men jeg bliver altid fanget.

@prosenkilde er så inspirerende og bryder alle grænser for, hvordan man kan sammensætte sit tøj mm.