Guide til knold

Sådan sætter du en perfekt knold

Hvem ønsker sig ikke teknikken til en evigt perfekt, rund og stram knold? En frisure, der klæder alle, og ikke kræver synderligt meget af dig.

Hvis du spørger Bella Hadid, så kræver det ikke meget mere end ét enkelt produkt at sætte den helt perfekte knold. Og det bedste af det hele er, at du kan finde det på mændenes hylder i dit supermarked.

Hvis du har brug for lidt mere hjælp på vejen, har vi lavet en trin-for-trin-guide, der hjælper og giver dig de hemmelige tricks. Det gælder nemlig om at gøre den lave knold i nakken mindre damet og mere cool ved at holde den helt simpel med midterskilning og fylde i frisuren. Det giver et mere tilfældigt og blødt udtryk, samtidig med at knolden er superelegant.

Sådan får du det bedste resultat

Selvom meget af det endelige resultat ligger i fremførelsen, kan du gøre dig selv en stor tjeneste: Start med at vaske håret i en shampoo og en balsam, der styrker, bevarer farven og tilfører fugt, og brug herefter en plejende og varmebeskyttende spray i dit hår, samt en hårbørste og din hårtørrer, så du får glat hår og undgår filtrede lokker.

Her er 8 trin til den perfekte knold

Til looket skal du bruge et glattejern, børste, elastik med kroge og tørshampoo eller hårpudder.

  1. Start med at lave en skarp midterskilning. Brug næsen som pejlemærke.
  2. Glat håret igennem med et glattejern.
  3. Saml håret på linje med øjet og lige hen over øret.
  4. Tag en elastik med kroge i enderne, sno den rundt om hestehalen, og fæstn den i håret.
  5. Sno hestehalen løst rundt om sig selv, og hiv lidt ud i håret, så den får mere tekstur og et ”frizzet” look.
  6. Sno derefter hestehalen rundt om elastikken til en fast knold, og fæstn med en hårnål.
  7. Læg de små, flyvske hår omkring knolden ned med din børste og lidt lak. Det skaber en fin kontrast til det mere rodede udtryk omkring ansigtet.
Frisure knold
Frisure knold
Frisure knold
Frisure knold
Frisure knold
Frisure knold
Frisure knold

Sådan!

Hår af Sidsel Marie Bøg.

7 produkter, der kan hjælpe dig – og din perfekte knold godt på vej

  1. Hårspray, Aveda hos Coop, 230 kr.: Giver fleksibelt hold på frisuren. For hver solgte spray modregner Aveda kulstofudslippet, der dannes ved produktion, pakning og emballage.
  2. Tecni Art Full Volume Extra, L’Oreal hos Nicehair.dk, 185 kr.: Skaber volumen, der holder hele dagen. Brug den i det håndklædetørrede hår, før du føntørrer. (sponsoreret)
  3. Pure Volume, Maria Nila hos Nicehair.dk, 200 kr.: Plejer, fugter og beskytter din hårfarve. (sponsoreret)
  4. Body Guard Hydrating Lotion, Kevin Murphy, 200 kr.: Ikke-fedtende creme til håret, der eliminerer kruset hår og beskytter mod varme.
  5. Seal and Shine, Paul Mitchell, 150 kr.: Spray, som modvirker udtørring fra hårtørreren og tilfører dit hår liv og glans.
  6. Hårnål, GB by Gun-Britt hos Boozt.com, 130 kr.: Med hårnåle kan du sikre dig, at knolden holder formen og bliver, hvor den skal., 14,50 kr.
  7. Hårelastikker, Blax hos Nicehair.dk, 70 kr.: Hårstylisternes foretrukne elastikker, der giver perfekt hår og nærmest glider af håret, når de skal ud. (sponsoreret)