Men på en strandtur stimlede folk sammen omkring en sælunge, der kæmpede for livet, mens moren kiggede på fra vandkanten. Det var en rystende oplevelse for fruerne, og i den forbindelse trådte de i karakter for at holde folk væk fra sælen, så naturen kunne gå sin gang.
– Vi oplevede, at folk ikke holdt afstand til den lille sælunge, men var mere fokuserede på at klappe den og tage selfies. Forældre blev aggressive overfor os, da vi bad dem og deres børn om at holde afstand og give den noget ro. Jeg bliver så gal over, at vi ikke har mere respekt for naturen og levende væsener, siger Janni Ree efterfølgende til HER&NU.
Herunder kan du se et billede af den stakkels sælunge
Det var denne blodige sælunge, som Janni og Gunnvør forsøgte at beskytte (Foto: Privat)
Naturstyrelsen ankom og vurderede, at sælungen blødte ud af næse og mund. De konkluderede, at den var syg af lungeorm og den kunne derfor ikke holde vejret og dykke. Så Naturstyrelsens udsendte valgte derfor at foretage en aflivning ved hjælp af et nakkeskud. Det fik bestemt ikke formildet damerne.
– De vælger at skyde sælen uden at tjekke om den er syg, mens dens mor ligger og kalder ude i vandet. De har svært ved at svare på, hvorfor de vælger at dræbe den, og kommer med den undskyldning, at den har lungeorm. Men den er ikke blevet ordentligt undersøgt. Gunnvør og jeg stod der i flere timer og holdt mennesker væk, forklarer Janni Ree, der nu agter at gå videre med sagen til Miljøministeriet.
EkstraBladet fået bekræftet af Naturstyrelsen, at hændelsen fandt sted, men at den udsendte selvfølgelig tjekkede sælens tilstand først, før han skød den.
Derudover er historien om Janni og Gunnvørs kamp for den lille sælunge også blevet opfanget i udlandet. Tyske Bild har nemlig også skrevet en artikel om balladen.
Annonse
Herunder kan du se Gunnvørs opslag, hvor hende og Janni er i tyske Bild